Oskar_Rakowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ucztujemy w hebanowych objęciach mroku bezsilni wobec narastających projekcji lecz skuleni w kręgu zwycięstwa nad wyrzeźbioną słowami wiecznością. A w słodkim powietrzu drgają liliowe suknie i księżycowy kamień pulsuje wątłym blaskiem. Skradamy ostatnie prawdziwe owoce naszych ogrodów gdyż popiół opada burzą zaciemnienia. Otaczamy pradawne nieopisane lądy poznania i wkraczamy na okręty mgłą wymalowane by gnać ze słodyczą zaklętego wichru. A w słodkim powietrzu rosa rozkwita szlachetnymi westchnieniami i szeptami. Podróżujemy od horyzontów wczesnego świtu gdzie rodzą się srebrzyste motyle nostalgii. Jesteśmy uciekinierami swych własnych nie zawsze zasmakowanych krain obfitych w pierwotne oceany wrzasku. A w słodkim powietrzu zamglonych wizji okręt prowadzi nas poprzez długie otchanie do jedynego prawdziwego serca.
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tak niewymownie chętnie wtulam się w twoje obrazy i myśli może nazbyt różowe, ale mnie się ta kolorystyka podoba czasem chce się czystego piękna wielkie dzięki seweryna
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 chochlik kolejny? otchanie - otch ł anie?? hehe ale to tak na marginesie, wiersz podoba mi się tak troszkę... nie poczułem tylko finalnego jakiegoś cięcia ;) (co przez to pojęcie ma się rozumieć? - tego to ja jescze sam do końca nie wiem ;) Pozdrawiam, Kai Fist
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Napiszę tak: jeśli o miłości, to przegadany i nic nowego, jeśli o poetach i ich twórczości, to miło się płynęło. Ja wybieram drugą wersję więc podoba mi się :-) Pozdrawiam
Oskar_Rakowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 :) nie wiem czy kiedykolwiek temat miłości będzie przegadany, ale prawda jest taka że tekst ten traktuje o poetach, o pośpiesznym życiu, smakowaniu jego barw, jednocześnie o surowości otoczenia itd.
Rekomendowane odpowiedzi