Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 16 695
nie ma marzeń
niespełnionych
one są czekają
w zapomnieniu
żyją oddychają
marząc by ktoś
kiedyś spełnili
je dla siebie
by się cieszył
razem z nimi
nie ukrywał
ich w pamięci
przecież w niej
i tak już ciasno
więc lepszym
jest spełnienie
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Stary_Kredens · Opublikowano
@wierszyki to co się stało to wielkie barbarzyństwo, ale najgorsze jest to że niektórzy się z tego cieszą. Szok. Pozdrawiam serdecznie Kredens -
Przez Stary_Kredens · Opublikowano
@Alicja_Wysocka czegoś co samemu się nie przeżyło, to często tylko jedna z wielu opowieści, ale większość, która nawet teraz się dzieje pozostaje w mroku niewiedzy lub zapomnienia Dziękuję za czytanie i komentarz Pozdrawiam serdecznie Kredens -
Przez Liero · Opublikowano
Płomień liże niebo, Drapie ciągle płuca swąd. Patrzę już na ślepo, Zataczając któryś krąg. Krzyczy całe ciało, A z gardła nie dobywa się już dźwięk... Spłonie dziś na popiół, Wiara, że pojawi się. Nadzieja i opór, Że on nie opuścił mnie. Szans ciągle za mało, Nawet na pojedynczy jęk... Wiem, że nie pomogłem, Zagłuszając każdy ton. Niszcząc czego dotknę, Byleby nie zajrzeć w głąb. Lecz proszę Cię, coś powiedz, Potrzebuję Cię, sam przecież wiesz... Gdziekolwiek się przeniósł, Łzę otarł o moją skroń. Również na ramieniu, Niczym wspierająca dłoń. Krople gaszą ogień, Orzeźwienie przyniósł mi mój wiersz. -
Przez andrew · Opublikowano
,,Wielkich dzieł Boga nie zapominajmy,, Ps.78 pamiętać o Bogu trudno gdy... życie jak szwajcarski zegarek najnowszy smartwitch znika z horyzontu bo i po co potrzebny gdy … światło nasze gaśnie nagle w najmniej oczekiwanej chwili znikają marzenia było beztrosko i pięknie slodycz miłość wszystkiego w nadmiarze to nie był sen a jednak ...przepadł czy Ty Boże nie widzisz... niesprawiedliwości mnie syna Twojego źle mi się dzieje przecież …jestem Twoim dziełem przypomniałem sobie wiem że podasz rękę i już … 9.2025 andrew Niedziela, dzień Pański
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne