Maciejka Pomorska Opublikowano 18 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 gwiazdy na ścieżce toną w brudnej kałuży dwie mleczne drogi
tygrys_pietrek Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 ciekawa rzecz. w sumie noc kojarzy sie z czernia jaby kaluza a mleko z biela. w sumie zarowno ta prawdziwa mleczna droga tonie w kaluzy jak i ta odbita w wodzie. niezly strzal. pietrek
Stefan_Rewiński Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 To jest wytrych, np.: gwiazdy na ścieżce toną w brudnej kałuży dwie mleczne krowy
kasia kumańska Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Bardzo udane. Gratuluję. Pozdrawiam- Kasia
konstanty ildefons Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 wyobraźnia poruszona przez to haiku przedstawiła mi obraz dwóch nieb: górnego, czystego z przejrzystymi słońcami i dolnego, ziemskiego zabrudzonego ludzkimi wrednościami. zadziwiające, że kilka słów potrafi podnieść powieki naszej wyobraźni. bardzo udane, podrawiam
Maciejka Pomorska Opublikowano 20 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, jeśli udało mi się wywołać taki obraz jestem naprawdę zadowolona, pozdrawiam.
Maciejka Pomorska Opublikowano 20 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie mówiąc o kozach, kobyłach lub mlecznych braciach...
Dora Kalla Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 powiem tak: bardzo starałam się nie zauważyć, że "mleczna droga" to już hasło, czyli pewna przenośnia. Udało mi się to i wtedy, widząc po prostu rozlane mleko, powiedziałam do siebie, że wiersz jest ok, ale koledzy komentatorzy wybili mnie za chwilę z tego mówiąc o wyobraźni i poruszając się w atmosferze snu. W tym momencie spojrzałam na wiersz inaczej, tak, jak nie chciałam. Jak widać, nie każdy komentarz (czytaj: rozbiór wiersza) pomaga.
Rekomendowane odpowiedzi