Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

K3 - Kulturalne Trójmiasto organizuje imprezę literacką pod tytułem Sopot Slam #1, która odbędzie się w tą niedzielę, 20 listopada, w sopockim klubie "Mandarynka".

Swoje teksty przeczytają:
Adam Wiedemann
Jacek Dehnel
Dagmara Sumara
Piotr Czerski
Michał Piotrowski
Jaś Kapela
Romek Franczyk

Imprezę zamknie slam poetycki, w którym nagrodą za najlepszy tekst będzie 100 plakatów zawieszonych w kolejkach SKM.

Formularz zgłoszeniowy na slam znajduje się na stronie imprezy:
http://k3.org.pl/imprezy/slam_1/index.php

W trakcie imprezy zostaną również zaprezentowane wizualizacje multimedialne Roberta Sochackiego (http://sochacki.art.pl)

Informacje na stronie: http://k3.org.pl

Zdrowia

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czytaliście jego wiersze? Jeśli tak, co o nich sądzicie? Bo właśnie znalazłam informację, że to największy debiut. Pytam akurat o niego, gdyż znałam go kiedy jeszcze nie był "uznanym poetą" i jestem w lekkim szoku (nie wiedziałam, że zaistniał na rynku; w ogóle nie wiedziałam, że pisał).

pozdr
Opublikowano
Jaś Kapela
Mam jego tomik "Reklama" wydany ostatnio przez Ha!art (z osobistą dedykacją autora ;).
Bardzo miły i skromny młody człowiek; kiedy wiosną wygrał konkurs, w którym główną nagrodą był 3-miesięczny bilet wolnej jazdy środkami MPK, wcale się nie zmartwił (bo nie korzysta z tramwajów ;).
Polecam zapoznanie się z jego wierszami: dobrze napisane, ironicznie świeże, trochę slamowe, trochę blogowe - czyta się dobrze.
Opublikowano

Hmm... to znałam raczej "innego" Jasia Kapelę (cóż, ludzie się zmieniają; minęło w końcu kilka lat). Mam chyba jakieś dziwne "szczęście" do poetów...
Dziękuję za odzew.

pozdr
Opublikowano

Znajomość była krótka, ale dość intensywna;). W każdym razie to dziwne uczucie, szczególnie w jego przypadku (to chyba ostatnia osoba, którą bym o coś takiego podejrzewała).

pozdr

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Laura Alszer tak, to symbolika
    • @obywatel Dorzucę coś a propos odświeżacza :)    
    • @QiA W rzeczy samej tak było :)
    • @Berenika97 ... ulecą myśli  przygaszone  tylko im znane    w cieple  nabiorą śmiałości    zdobędą od motyli  kolorów  od ptaków  radości    z uśmiechem  podarują je sobie i już ... ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
    • @Marek.zak1 @violetta @.KOBIETA. @Berenika97 @Rafael Marius @Anastazja1 @wiersze_z_szuflady @Radosław                Mareku Masz rację - nie chodzi o „jedną z wielu”, tylko o tę jedyną, przy której człowiek przestaje szukać dalej. Problem w tym, że często rozumiemy to dopiero wtedy, gdy drzwi już dawno się zamknęły. Pozdrawiam serdecznie.   violetto Chyba właśnie o to chodzi —-żeby choć raz naprawdę zdążyć się zakochać, zanim zacznie brakować czasu. Reszta to tylko głośniejsze lub cichsze wspomnienia. Pozdrawiam   .KOBIETO. Dziękuję Tak, jedno serce w zupełności wystarczy - pod warunkiem, że człowiek nauczy się je w końcu dobrze trzymać i nie gubić po drodze.   Bereniko97 Bardzo dziękuję za tak piękny i uważny komentarz. Chyba rzeczywiście najbardziej boli nie hałas samotności, tylko cisza mieszkania, które pamięta więcej niż człowiek chciałby pamiętać.   Rafaele Marius Dziękuję Może dlatego, że tango i samotność od dawna dobrze się rozumieją - jedno i drugie lubi wracać nocą.   Anastazjo 1 Tak  skojarzenie z Márquezem było całkowicie zamierzone. A cytat, który przywołałaś, właściwie mógłby być mottem tego wiersza - bo czasem bardziej żyjemy tym, co pamiętamy, niż tym, co naprawdę się wydarzyło.   wiersze_z_szuflady Dziękuję serdecznie. Chyba właśnie wtedy wiersz naprawdę zaczyna żyć - kiedy ktoś odnajduje w nim kawałek własnej historii. Pozdrawiam.   Radosławie Dziękuję. Najbardziej cieszy mnie właśnie słowo „prawdziwy”, bo chyba tylko takie wiersze mają sens.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...