Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 na ździebełkach tęsknoty w dwóch sercowych niszach, w brokatowym złocie siadła sobie cisza. oczy szalem jej zwiła włóczymglista przybłęda, zasłuchana w liści zjesienniałych gawędach. i tak siedząc, czeka przysiąg westchnień strzegąc, aż jej czas przyniesie coś wymarzonego. pójdź proszę do parku gdzie kasztany, znajdź ciszę będzie wciąż czekała, bo ten czas - nie przyszedł. 1
Tali Maciej Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 przy pierwszym czytaniu na głos połamałem język, puźniej już było coraz lepiej, tak mi się wydaję, że powinnaś zmienić tę frazę bo psuje rytm "gdzie kasztany, znajdź ciszę" przecinek wybija z rytmu całościowo jak najbardziej plusowo nisko sie kłaniam i pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Stasieńko, dziękuję :) Macieju, ten przecinek postawiłam tam celowo. Wydaje mi się, że tak być powinno. Ale może, może masz rację.
Vera_Ikon Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Ciepłe, kobiece, tęskniące... Ale poczepiam sie troszkę. 1 - czytając na głos odniosłam wrażenie, że lepiej brzmi siadła niż usiadła 2 - czeka, że czy może lepiej czeka aż 3 - rytm się nieco gubi A poza tym: ogólne wrażenie pozytywne. I ta włóczymglista przybłęda przecudna. pozdr serdecznie
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Vera, a wiesz, że miałam "siadła" - i zmieniłam na "usiadła" Posłucham Ciebie. Z "aż" też masz rację Rytm się waha między 6-7. Czasem go sobie poprostu daruję. Dziękuję za komentarz, było mi niezmiernie miło :)
Quimeen Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 No tak rytm do poprawy. Z całego wiersza podoba mi sie pierwsza strofa, reszta jest troche infantylna. Pozdrawiam.
kasia kumańska Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Bardzo ładne. Pozdrawiam- Kasia
Rekomendowane odpowiedzi