Dr_Ops Opublikowano 24 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Ile Gustaw ma dzisiaj ważnych spraw! Postanowił podliczyć swoje złe i dobre uczynki. Czochra się po głowie i rozdziela żołędzie na dwie kupki. Za Przenajświętszą Panienkę z Dziupli przyznał sobie aż trzy. Ale i ta gorsza kupka rośnie - wczoraj trochę figlował: ćwiczył rozbieg i zburzył mrowisko. Gustaw już się domyśla - kiedy coś przeskrobie, czuje w brzuchu drapanie i nie może zmusić się do uśmiechu. Pokutę załatwia odmawiając sobie ciasta.Takie to wszystko trudne na jeden raz - mówi do Panienki zawstydzony, a potem idzie się gdzieś pomęczyć za karę.
Roman Bezet Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 No to ja tu wysiadam (na razie ;). To Twoja działka, Fan (kupki żołędzi ;))) ...i już mnie chwyciło w brzuchu, nawet gębę w dół wykrzywia... idę się pomęczyć... strasznymi snami - za karę! pzdr. b
Fanaberka Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bezecie, to straszne, nie wiem, co powiedzieć, siedzę i oddzielam żołędzie od kasztanów!! (A tak między nami, to kto tu jęczał: mało ducha! mało ducha! :-))) Jeśli zamierzasz, Doktorze to, co mi chodzi po głowie, to ja tu widzę zaczyn nie tomiku, ale opasłego tomiszcza! Doktorze, a skąd u Gustawa wziął się system moralny, to nie babka z masłem :-). Z dala od ludzi, kultury i cywilizacji. z mizerną własną bazą życiowych doświadczeń, przeżyć, przemyśleń, refleksji. Do tego wewnętrzny, podwójny detektor zgodności zachowań z wartościami: objaw fizyczny - drapanie i emocjonalny – smutek. I skąd znajomość i gotowość pójścia za schematem, że zło musi zostać ukarane. Może ktoś jednak mówi do Gustawa, tylko tego nie zauważamy, bo to komunikaty podprogowe :-) Ciekawe. Chętnie się pomęczę czytając kolejny odcinek. Pozdrawiam :-)
Dr_Ops Opublikowano 25 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Droga Fanaberko - Gustaw jest człowiekiem z krwi i kości, skądś musiał się w tym lesie wziąć. Na razie nic nie wiemy na ten temat - ale jedno jest pewne - jego żywot nie zaczyna się w lesie - to dorosły człowiek. instynktownie ( a może nie tylko) umie rozróżniać jasne i ciemne strony swoich zachowań. Kolejne historię rzucą nieco światła na tę sprawę. kłaniam - Dr_Ops
Rekomendowane odpowiedzi