Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

nic nie szkodzi, że tak założyłaś...cenna dyskusja.... ja zwykle nie piszę jak inni... lubię, jak każdy mój tekst czyta tak jak potrzebuje...i czuje :)   Pozdrawiam :)
    • Nysa. Saul: Inwazja łań. A łajza w Nilu. Asasyn

Są cztery rodzaje: Eros – namiętność, pożądanie i miłość romantyczna. Philia – głęboka przyjaźń, szczera relacja i lojalność. Storge – miłość rodzinna, opiekuńcza i przywiązanie (np. rodziców do dzieci). Agape – miłość bezwarunkowa, altruistyczna i ofiarna.    Założyłam, tak całkiem z brzegu, bo poeci zazwyczaj o niej piszą. Również pozdrawiam :)  
    • Często mam energię jak szpadel wbity w ziemię Bo nie wiem co będzie i tym się zamartwiam O wodzie i chlebie uderza niebo o ziemię Kiedy patrzę przed siebie wnet spadam na twarz   I kręci się kołem na przekór z pozorem Życie co średnio zna się na żartach  Czasem po drodzę amore nie w porę  Pokrzepia me serce przeważnie pod zasraw

A dlaczego zakładasz, że piszę o miłości romantycznej ;) czyli z greki Eros... może o Philia ...są jeszcze dwa rodzaje wg greków... storge i agape :) ... pozdrawiam Cię serdecznie :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...