kasia kumańska Opublikowano 22 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Kiedy urodził się mój syn, Spadł śnieg- I Bóg wiedział, że wszystko było dobre- Tak upłynął dzień Kolejny. ... Innego początku świata nie było.
Oscar Dziki Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Nie znosze osobistych wierszy, które kłują po oczach nieudolnością przekazu i są tajemnicze, jak jakaś zwartonoga wieśniaczka, która po głębszych oględzinach okazuje się mieć przesadny zarost na udach i w okolicach łonowych jako takich. nastarasz sie nastarsz, rozbierzesz i przestraszysz. (niewybredne to porownanie:P) Jak cudownie, że ten wiersz taki nie jest. Nie wiem jak wykrzesałaś tyle ciepła z tak niewielu słów. Kontekst nadaje śniegowi illokucje jakiejś lekkiej pierzynki. Impresja, której urokowi nie mogę się oprzeć. Świetne wyciszenie w 4 i 5 wersie aż do wielokropka, który (o zgrozo:)) spełnia wreszcie jakąś doniosłą rolę. Znałem kiedyś osóbkę o podobnym rodzaju wrażliwości i nie raz płonąłem o nią z zazdrości(kiepski rym dołączam gratis do niewybrednych porównań). Gdyby Miłosz nie przegadywał swoich wierszy...
Oscar Dziki Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 ale interpunkcję to bym z kimś skonsultował, bo chyba są tam jakieś potknięcia
ma rzena Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Lubię jak coś jest krótkie i wyraziste , taki jest twój wiersz :))) Mówię jako autorka miniaturek i jako mama ....
Regina Misztela Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 jak dla mnie za mało.. może dlatego, że nie doroslam domacierzynstwa, nie umiem wyczuc przekazu;) pozdrawiam serdecznie Regina
kasia kumańska Opublikowano 23 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 To mój debiut na tym forum. Bardzo dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim wierszykiem i za opinie. Pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam na forum i życzę powodzenia.Moim zdaniem debiut udany. Pozdrawiam ciepło. EK
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Mało który biały wiersz trafia do mnie. Ten przytuliłam :)
marri huana Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Nawiązanie do Miłosza bardzo trafione, świetne w tym kontekście.
kasia kumańska Opublikowano 24 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Bardzo, bardzo wszystkim dziękuję za zainteresowanie i komentarze Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi