Tomasz Pietrzak Opublikowano 19 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 dla M.O Śniła się Islandia i żółta latarnia morska, dźwięk świateł i światło statków, zatopionych przed wojną. Śniły się słowa Ég elska Tig i zaklęcia na czas odejścia brzegu. Śniły się sny, powracające jak przypływy pieśni zielonych traw; bił dzwon frachtowca, na przystani łodzie wybijały rytm jak ziarno w grzechotce. Śniło się życie i fraza z wiersza,Jestem tu tylko na moment; dziewczyna śpiewająca jak elfnútid, nútid, nútid i grzbiet wieloryba czy płetwa. Nagle koniec - przebudzenie. Muzycy rozłączają sprzęt, ale ja jestem wciąż we śnie, z dźwiękiem harmoszki i uderzeniem runów o podłogę -Ég elska Tig zapewnie stara wróżba i woda wiruje pod zastygłą lawą.
Espena_Sway Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 podoba mi się, pewnie w głównej mierze z powodu kraju - Islandii. osobiście wolę Norawegię, ale 'Ég elska Tig' brzmi tak podobnie jak norweskie eg elsker dig... nawet Eirick syn Inguny z powieści Sigrid Undset jest w połowie Islandczykiem... wiersz napisany dobrze, treściwy, jestem na tak pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Samo zło Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 a ja do kurwy nędzy wolę pizze i jaki morał? przepraszam, Tomaszu, ale nie mogłam się powstrzymać- wiersz świetny, jak zawsze. po kilkudziesięciu twoich tekstach przejrzanych tu i ówdzie czytam z zamkniętymi oczami;) b a r d z o. pozdr.
Tomasz Pietrzak Opublikowano 19 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Espena - dzięki wielkie, zaintrygowała mnie powieść Sigrid Undset, muszę poszukać:) Samo zło - a ja cały czas dumam, jaki ty masz nick "tu i ówdzie", bardzo dziekuję za komentarz pozdrawiam Tomek.
51fu Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 W trzecim wersie razi powtyórzenie światła. A jeśli już się upierasz, to fortunniej byłoby napisać 'światła statków'. Nawet niezły, ale mnie nie rzucił na kolana. Pozdrawiam uprzejmie. // 51
Letnia sukienka Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w wierszach nie chodzi o rzucanie na kolana psze pana/ni. przez wiersz trzeba czuć się dopieszczonym i spełnionym. pozdrawiam sukienka
Letnia sukienka Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Tomku, Twojej wenie nie grozi impotencja, a tym samym pewnie kładziesz ołówek koło viagry ;) nie rozumiem tych islandzkich słów, ale ogólnie jak zwykle wrażenia i emocje na wielki plus!!! :) ps. odezwij się małpiszonie pozdrowionka ciotka
51fu Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w wierszach nie chodzi o rzucanie na kolana psze pana/ni. przez wiersz trzeba czuć się dopieszczonym i spełnionym. pozdrawiam sukienka Gratuluję podejścia do literatury. Pisze Pani o wielkich literach jako wyrazie szacunku. Czy mam zatem traktować 'psze pana' jako zniewagę? Sądzę mimo wszystko, że nie zamierzała Pani mnie urazić. Ale gdzie jest zatem konsekwencja światopoglądowa? Hę? Przepraszam Autora za prywatę. To ostatni raz. // 51
Letnia sukienka Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w wierszach nie chodzi o rzucanie na kolana psze pana/ni. przez wiersz trzeba czuć się dopieszczonym i spełnionym. pozdrawiam sukienka Gratuluję podejścia do literatury. Pisze Pani o wielkich literach jako wyrazie szacunku. Czy mam zatem traktować 'psze pana' jako zniewagę? Sądzę mimo wszystko, że nie zamierzała Pani mnie urazić. Ale gdzie jest zatem konsekwencja światopoglądowa? Hę? Przepraszam Autora za prywatę. To ostatni raz. // 51 Tomku nie obraź się ale musze temu panu wyjaśnić, że chodziło mi o szacunek do autorytetów ( i chyba pomylił pan tematy ). Jeśli takowym Jezus nie jest to pana przepraszam. I o co tyle krzyku? (Tomku może przyjdziesz powiedziec panu wierszyk? ;))
Rekomendowane odpowiedzi