Silky Ray Opublikowano 11 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 przemijaniem naznaczyłeś to wszystko czego dotknąłeś w tą noc ucieka co było już kiedyś nastaje nowa era snów nierealnych pragnień oszukanych pragnień w tamtą paskudną wiarę w nic w nic co było czymś… …nicością…
Samo zło Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 oj oj, kolejny wierszyk z serii 'wszystko się zmienia - to już nie jest ten świat. wszystko się zmienia - chciałbym to powiedzieć, ale nie wiem jak". oj oj
Espena_Sway Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 heh, docenię autora, trzeba przyznać że wiersz jak na debiut jest całkiem dobry /swoją drogą napewno lepszy od mojego debiutu :)/. brak w nim częstochowiastych rymów co jest dużym plusem, mam zastrzeżenia co do powtórzenia 'pragnień' które to mi nie pasują. poniżej przedstawię 'moją wersję' --------------------------- przemijaniem naznaczone wszystko co dotknięte tej nocyprzeszłość ucieka nadchodzi nowa era nierealnych pragnień oszukanych ----------------------- skróciłam nieco początek a koniec moim zdaniem niepotrzebny, ponieważ powtarza ten sam motyw pozdrawiamm serdecznie i życzę powodzenia w pisaniu poezji a przede wszystkim dużo samozaparcia Espena Sway:)
Rekomendowane odpowiedzi