Miłka Maj Opublikowano 7 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 namaluj słowem uśmiech na twarzy, gwiazd pełne niebo w oczach świecące, myśli otumań tym, co się zdarzy gdy namiętnością spalisz mnie drżącą namaluj, proszę, bliskość tak bliską jakiej nikt nigdy poczuć nie zdołał i roztańcz, kołysz tak jak kołyską i powiedz, że tylko ze mną byś być wolał
stanislawa zak Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 powiedzą ci że rymy częstochowskie, ale dla mnie piękny wiersz,pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Treśc wiersza bardzo ładna,a z tymi rymami to...jak zmienisz wiersz już może mieć inną tonację.Ta w jakiej teraz jest bardzo do mnie przemawia. Pozdrawiam cieplutko. E.K
Espena_Sway Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 rymy mnie denerwują, ale sama treść przemawia do mnie. lubię zarówno tańczyć jak i malować więc + pozdrawiam serdecznie nocą Espena Sway :)
Miłka Maj Opublikowano 7 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Wielkie dzięki! Co do rymów...wiem, że naiwne, ale tak jakoś mnie rozkołysało.... Pozdrawiam i buziaki przesyłam! MM
jasiu zły Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 A ja sobie ponarzekam, ho ho ho! Więc tak, nie podoba mi się brak jednolitej rytmiki, bo nietrudno było ją wprowadzić, a jednak jej nie ma, przez co tekst zgrzyta, jak się go na głos czyta. No właśnie - rymy takie jasnorzewsko-pawlikowskie, ale mogę przymknąć oko bo treść też jest taka. No i dobrneliśmy do treści. Ileż to wierszy było już z tym motywem słów co sprawiają radość, albo też o pragnienu takiej bliskości/uścisku/pocałunku/etc (niepotrzebne skreślić) jakiego jeszcze nikt nie przeżył. Jest tego więcej, oczy i gwiazdy to już taka klisza, że pewnie za czasów Homera już się jej wstydzili, podobnie z tą namiętnością obok drżenia i palenia (palenie szkodzi zdrowiu, nie słyszałaś?). Jest też, pewien zgrzyt językowy na końcu - woli się coś od czegoś, a wiersz nie mówi od czego. Widać po prostu, że rymy porządziły treścia za bardzo, a szkoda bo jakby były lepsze to można by być bardziej tolerancyjnym. No, to pojechałem po całości. Nie przejmuj się jednak, dziewczynom się podobało i pewnie każdy fan miłosnych introwersji i innych Weltschmertzów będzie zachwycony. Pozdrawiam serdecznie.
Miłka Maj Opublikowano 8 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Jasiu, wszystkich przyjemności chcesz mnie pozbawić....nawet palenia....ech...chyba sobie zapalę! MM
jasiu zły Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 No to zapalmy razem, bo sam ma ochote. Lighty, menthole, czy mocne?
Miłka Maj Opublikowano 8 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 :))), to ja menthole proszę...no i po naszym zdrowiu!:) MM
Rekomendowane odpowiedzi