myszka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jakże mi smutno! Zaszumiały gałązki brzozowe Wypełzły promienie I chmury prysnęły Daleko – do czarnego stada. Owieczka zbłąkana Potyka się o wiatr... Zabulgotały soki Ziewnęły, przeciągnęły się I pobiegły z dołu do góry Z góry na dół... Coś się poruszyło Powierciło się Podrapało korę I znalazło przejście... Oślepione Niezdarne Zgniecione Wysunęło główkę I już było wolne... ...upojone przestrzenią... Chciało więcej i więcej Więc oparło się rękoma Z sił całych I wystrzeliło na zewnątrz Wchłaniając całą rześkość zroszonego powietrza. Tak, było wolne... ...jakoś smutno jest Deszczu coraz więcej Ciężkiego Zimnego Mroźnego Skóra wiotczeje, żółknie,... siwieje... Powoli odrywam się Z każdą chwilą coraz bardziej I odpadam... ...leżę przygnieciona Białym Bezdusznym Ciężarem ...i życie już uszło ze mnie I dołączyło do Czarnego Stada... Jakże mi smutno!
Paulina Karpiuk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Troche za długi i słowo "wystrzeliło" jakoś tak mi nie pasuje...
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 fajny pomysł, ale: krócej, bez wielkropków, troszkę formę dopracować. pisz dalej :) Pozdrawiam, Kai Fist
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czuje to samo co ty Paulino :)
Yavanne Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 widać że umiesz twożyć w wierszu obraz, ale staraj się pisać krócej. Podoba mi się wers "Owieczka zbłąkana Potyka się o wiatr... "
Rekomendowane odpowiedzi