hewka Opublikowano 25 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 dla mnie wczoraj to pojęcie błędne nawet lustro matowieje gromady ptaków w kluczu powtórki a dzisiaj zapachniało wiosną z odwrotnego kierunku jesień klon zawistnie odstaje zielenią jeszcze od brzozy a brąz kasztanów zniknął pod nogami rotacja w akceptacji na biegunach się buja slońce zenitem błaga o litość księżyc o niestałej godzinie mruczy kołysanki to już nie czerwiec październik za okrągłością grzybiego kaptura się chowa korzeniem wyrasta z ziemi pomyłek nie ma poplątane zdarzenia sie odkręcają legendy nie powstają bez celu
Jaskółka Uwięziona Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 bardzo ladne , zwlaszcza to, ze starzejacym sie lustrem, jedyne co mnie nerwowalo po drodze, to to , ze musialam sila oczy zastrzymywac, tam gdzie trzeba bylo przycupnac na chwilke...pozdrawiam :)
hewka Opublikowano 26 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 dzieki za komenta Jaskoleczko :))
Tomasz_Biela Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 treść ciekawa ale wersyfikacja nieco gorsza ogólnie jestem na plus ale i tak jakem uparty subiektor cudzych tworów pozwolę sobie na pewne luźnej kompozycji zmianydla mnie wczoraj to pojęcie błędne nawet lustro się starzejedzisiaj wiosną zapachniało z odwrotnego kierunku jesień klon zawistnie odstaje zielenią od brzozy brąz kasztanów zniknął pod nogami ptaków w kluczu powtórki na biegunach rozhuśtana rotacja w akceptacji slońce zenitem błaga o litość księżyc na wyrwanej godzinie mruczy kołysanki to już nie czerwiecpaździernik wszedł w krągłość grzybiego kaptura korzeniem z ziemipoplątane zdarzenia odkręcają się legendy nie powstają bez celu pomyłek nie ma pozdrawiam TomaszEK
stanislawa zak Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 w warsztacie powiedziałam ci że podoba mi sie a najbardziej "starzejące lustro"i wiesz to mogłaby być puenta! pozdrawiamciepłem wieczoru!
Roman Bezet Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "odkręcają się" - inne słowo. Stare lustra - wiele ich widziałem, więc nie "nawet". "błaga o litość" - no nie ;))); metafory abstrakt + abstrakt są 'niedostrawienia' (ex. rotacja w akceptacji). Ostatni wers trochę za długi/?/. Ładny pomysł, chodzi o to, żeby go nie przegadać oczywistościami (za bardzo ;) pzdr. b
hewka Opublikowano 28 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Dzieki serdeczne za komentarz.Przemysle.Poprawie.Pozdrawiam b.:)
Rekomendowane odpowiedzi