Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 miała na imię Bóg zabłoconą twarz nosiła na szyi sznur ręcznie skręcany w ciemnym chaosie z dusz miała dłonie przy sobie poorane paznokciami w grzechu na plecech sine szramy kim jesteś pytali? zapatrzeni w oczy których nikt nie umiał odkryć nikt odczytać drążyli brzuch ciepły wspomnieniem krwi bladej pytaniem o jedność o nicość o trwanie
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ogólnie nieźle, ale jednak dwie pierwsze strofy o wiele lepsze. Pierwsza kojarzy się z Wyspiańskim. Rytmem? Klimatem? Może przez ten sznur? Pozdr.
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mi osobiście odpowiada klimat, ale nie jestem zwolennikiem takiej formy, przez co czyta mi się niewygodnie. :( ale całkiem w porządku wiersz. s.m.
Jerzy_Płonka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Klimaty takie jak lubię, treść i kompozycja też niezgorsza, chyba się dobrze spisałaś, chyba bo to zależy od autora czy wiersz mu się podoba czy nie. Mnie się podobało. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi