Adam A Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Na początku była myśl Taka jeszcze śpiąca Czysta, nieskazitelna Między jawą a snem Ostatecznym błyskiem gwiazdy A pierwszym promieniem słońca... Potem nastąpił ból Moment wyrwania Piękna ze snu-marzenia Lub ciemności z koszmaru... Elementy walki Próba wprowadzenia tęczy W szarość codzienności Dostosowanie do nijakości Lub tryumf indywidualności... Nadanie kształtu Tchnięcie w alfabet Układanie, mieszanie Karuzela barwników Forma... Pieczołowitość zakończenia Piękno oczu niczym matczynych Mimo wielu zmian Spowodowanych czasem i miejscem Radość ze swojej własnej Części siebie... 8.4.2005
Tomasz Pietrzak Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 lekko przegadane, zwłaszcza I strofa, niepotrzebne duże litery, co do treści jakoś nie zatrzymuje, ale to dopiero debiut, a ja wierzę w debiutantów. pozdrawiam:)
Julia Valentine Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 niestety nie jestem w stanie dostrzec sensu w tym wierszu; wg mnie jest przegadany; wiele tu niepotrzebnego wymieniania; trzykropki, uważam, że trzeba natychmiast wyciąć; jest to, moim zdaniem, tekst słaby, kompletnie niedopracowany;np: "Elementy walki Próba wprowadzenia tęczy W szarość codzienności Dostosowanie do nijakości Lub tryumf indywidualności..." --> tu np. masz 3 razy pod rząd zakończenie wersu na - ści, co brzmi strasznie ogólnie jestem na nie; nie podba mi się - jest banalny i słaby pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi