Cody Opublikowano 22 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 przecież nie mogę im/powiedzieć że człowiek człowiekowi/skacze do gardła T. Różewicz "Powrót" nie chciałbym mieć wiele wspólnego z tym kamieniem obok lewej stopy poza sumą oddechów twarzą wtuloną w ziemię podobną długością linii papilarnej tuż koło blizny na prawej dłoni słowa zamkniętego w szarym wnętrzu smukłego głosu i pewnością że w dzień fin de siklu nikt kurwa nie będzie po mnie płakał nic poza tym wszystkim nic
stanislawa zak Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Cody, witaj po przerwie, ciekawie zacząłeś, odchudzony bardzo, a te słowa, że nikt nie będzie płakał, to będą prawdziwe jeśli się powtarzać będzie negacja ostronożna, pozdrawiam cierpliwości się ucz!
Everygrey Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 więc tak...zauważyłam Różewicza, jeszcze bardziej się zainteresowałam Twoim wierszem...zacząłeś fajnie, leciałam przez słowa i przy wersie "k..." spadłam bardzo brutalnie na ziemię... mam mieszane uczucia teraz...
Pan_Fei Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Wiersz prowadzony znośnie do tej kurwy , jakże ładnie napisanej kursywą (jakbyś kopnął kogoś w tyłek i od razu przeprosił;) Kilka fragmentów iście niefortunnych- smukły głos? ke? pierwszy dwuwers jest dobry, ale dalszym „wymienianiem” tylko się pogrążaszpoza sumą oddechów twarzą wtuloną w ziemię – niepoza tym jw. ;) Pozdrawiam Serdecznie Fei
Cody Opublikowano 24 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Fei podaj konieczne mi powody, dla których to wyliczanie nie ma sensu. dla informacji, końcówka - tzn ta kurwa jest z Śmigielskiego ("i obiecuję kurwa mać nie płakać; z tomiku "Słowem ptakiem"). celowo użyłem cytatu z Różewicza i celowo zakończyłem tak a nie inaczej. "symbolika" kamienia jest uwarunkowana jego niezmienna naturą, dlatego też "nie chcę mieć wiele wspólnego z tym kamieniem ..."; dlaczego? a dlatego, że może kiedyś trzeba będzie powiedzieć innym, "że człowiek człowiekowi skoczył do gardła"
Rekomendowane odpowiedzi