Wiktoria Hieacynt Opublikowano 17 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 nie przychodź dziś do mnie! mój pies ma zły dzień... od rana pogryzł już mnie, Sąsiadkę i pana, co przywozi nam świeże mleko na środku korytarza lepi się gęsta, lepka ciecz biały pan uciekał, pies go gonił rozpadło się szkło na drobne kawałki chciałam je zebrać. pokaleczyłam dłonie i stopy spłonęła mi twarz a podłoga wciąż się lepi. przysiadłam na piątym w salonie fotelu mebel nie pasuje do reszty ktoś go tu przywiózł postawił i jest, choć nie daje ulgi zmęczonemu ciału nie przychodź dziś do mnie... mamy z psem zły dzień! pusty dom, pulsujący w skroniach sen i sztuczną krew zakrzepniętą w kredensie
Arena Solweig Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Spodobał mi się klimat tego wiersza. Pobawiłam się nieco nożyczkami, sugerując pewne zmiany, niekoniecznie takie, ale idące w tym kierunku. Pozdrawiam serdecznie Arenadziś do mnie nie przychodź mój pies ma zły dzień pogryzł już sąsiadkę mnie i pana co przywozi nam świeże mleko na środku korytarza lepi się gęsta ciecz biały pan uciekł rozpadło się szkło na drobne kawałki pokaleczyłam dłonie i stopy spłonęła mi twarz a podłoga wciąż lepiąca przysiadłam na piątym w salonie fotel nie pasuje do reszty ktoś go tu przywiózł i jest choć nie daje ulgi zmęczonemu ciału nie przychodź dziś do mnie mamy z psem zły dzień - pusty dom sen pulsujący w skroniach sztuczna krew zakrzepnięta w kredensie
51fu Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Sugestia Areny jest jak najbardziej słuszna. W Twojej wersji łamie się rytm, pojawia się mnie-dzień-mnie na końcach wersów w 1. strofie (ani to rym, ani nic dobrego). Ponadto pachnie wyliczeniami Przemyśl wersję poprzedniczki, zmiana po zmianie, i wyciągnij wnioski. Pozdrowienia. // 51
Wiktoria Hieacynt Opublikowano 18 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Dziękuję bardzo za komentarze i rady- na pewno skorzystam :) pozdrawiam ciepło
pathe Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 wiersz mi się podobał bardzo.uwielbiam takie klimaty.dodaję do ulubionych.
Rekomendowane odpowiedzi