Krzysztof_J. Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 na wysokiej górze pod niebios sklepieniem wiatrem i deszczem wyrzeźbiony skąpany słońca promieniem, srebrnym swiatłem księżyca oblepiony jak mchem przyprószony kamień, o człowieczym kształcie, nie myśli, nie czuje nie wie co to miłość nie zna nienawiści ani uwielbienia, nie tęskni za dotykiem ręki czy ust gorących pocałunku kamień, zamarzniety w latach wiekami otulony stoi, leży, wypoczywa trwa.
okorinoko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ..Twój wiersz jest szorstki.. ..nierówny.. ..jak Skaliste Zbocze.. ..wspinać się łatwo.. ..z początku.. ..im bliżej szczytu - trudniej.. ..podoba mi się.. ..właśnie dlatego.. ..Pozdrawiam.. :)
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo ładnie napisałeś o Kamieniu, który przecież może być rozumiany różnorako i może być odpowiednikiem tak wielu. Podziwiam, bo wiem z własnego doświadczenia, że ludzie banalnie mówią o takich rzeczach: jakieś serduszka martwe, dusze... a ty? ty wcale nie. s.m.
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A czego tam ten kamień szukał! Brrrr... aż mi się zimno zrobiło :/ Wiersz ładny choć brakuje w nim czegoś - nie wiem czego. Może jak wpadnę czego to napiszę ;) Pozdrawiam serdecznie
Krzysztof_J. Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Rozumiem że treść jest szorstka ale tylko tak potrafie pisać :) Czy to dobrze czy źle? Nie wiem. Każdy pisze na swój sposób :) Ja lubię takie szorstkie, nierówne, czasem nie mające przy pierwszym czytaniu sensu. :) Pozdrawiam - KJ
Krzysztof_J. Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Staram się nie podchodzić banalnie do bardzo wielu istotnych przejść życiowych. Chociaż nie wolno też przesadzić :) Dzięki i Pozdrawiam - KJ
Krzysztof_J. Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piotrze, Nie wiem czego ten kamień tam szukał :) - inspiracją były dwie góry: Pierwsza - moja ukochana - Śpiący Rycerz (Giewont), Druga - Rio de Janeiro Może to troszke wyjaśni powstanie tego utworku :) Pozdrawiam - KJ
Rekomendowane odpowiedzi