espen Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Te wrota wciąż otwarte pod rozgwieżdżonym niepokojem nieba ciążą mi grzechy, podpieram się nadzieją. wody morza rozejdą się na boki Stoję między świetlaną duszą a materią banałem pachnącą Słyszę głosy przyjaciół Na wschodzie sześciu jeźdźców Na północy dom rodzinny płomieniami ogarnięty
Julia Valentine Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 pozwolę sobie zacytować - według mnie ten wiersz to: "materia banałem pachnąca"; niestety; mam wrażenie, że czytam prozę i to nienajlepszą; ten utwór moim zdaniem jest przegadalny, treść jest oklepana, matafory i środki poetyckie jeszcze bardziej; wiem, to debiut, ale... cóż pozdrawiam serdecznie i witam
Niesapominayka27 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 'rozgwieżdżony niepokój nieba' to mi pozostanie w pamięci po lekturze wiersza, całość jakoś do mnie nie przemawia. Pozdrawiam
drewniane palce Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 eh, dziś jak widze sami początkujący. niestety zabrakło mi dobrej woli na ciepłe powitania bo już wiem że debiut wcale nie musi być tragiczny. do poezji trzeba smaku, trzeba intelektu na tyle żeby pokazać świerzo, skromnie acz interesująco. bez pretensji. nie zarzuce przy tym całym poradnikiem 'jak być zdolnym', zły wieczór na takie kwiatki. robie sie zgorzkniała pozdrawiam
blady paznokieć Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 świetlana dusza to z pewnością nie jest, strasznie wyświechtane metafory, mnóstwo banału, nie dałoby się tak bardziej wysilić? podpieranie się nadzeieją w twoim przypadku, nie rozstępuje żadnych mórz.
Gekon Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 cos mi sie w nim podoba lecz dlaczego jeźdżcow sześć? wytlumaczysz? pozdrawaim
Rekomendowane odpowiedzi