Illuine Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 *** Łzy zatopiły w oczach iskierkę Ktoś szepnął że okradła słońce z zemsty za odebrany wzrok nocny wiatr wdarł się w jej myśli i zapuścił korzenie
Nikołaj Siergiej Ilicz Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 dobra ja sie poddaje. cos sie w tym czai, ale nie potrafie tego dostrzec.
Julia Valentine Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 coś jest, ale pierwsza strofa, mnie, straszliwie drażni; zresztą ten wiersz, opis, jest w gruncie rzeczy samym opisem, z którego nic nie wynika... może i jest ładny, ale przydałby się jakiś głębszy sens tych słów - dlatego ja jestem na nie pozdrawiam serdecznie
Illuine Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Kiedyś ten wiersz wyglądał tak: *** Łzy zatopiły w oczach iskierkę Ktoś szepnął że okradła słońce z zemsty za odebrany wzrok nocny wiatr wdarł się w jej myśli i zapuścił korzenie umarła Lecz ktoś poradził mi aby wyżucić ostatni wers.
Julia Valentine Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 wydaje mi się, że ten ostatni wers też nie jest zbyt dobry (choć o inne słowo tu bardziej chodzi... ale nie mogę wpaść), z tym, że jeśli coś zmnieniać, to wg mnie dobrze byłoby pomyśleć nad początkiem - łzy i iskierka - jakoś nie współgrają i nie pasują do reszty... mam wrażenie, że w Twojej głowie, historia tej dziewczyny (podmiotu lirycznego) jest dużo bardziej rozbudowana... może spróbować ukazać te przemyślenia w wierszu? ja mam jakąś słabość do tego typy opisów (sama nie wiem czemu :-)), ale dobrze by było, żeby utwór prócz opisu przekazywał coś jeszcze, albo żeby opis był jeszcze piękniejszy i kazał wyobrazić sobie obraz... tu tego za bardzo nie ma pozdrawiam
Illuine Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Dziękuję, spróbuję więc jeszcze nad nim popracować
Rekomendowane odpowiedzi