Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Poet Ka 1 439
są bardzo klimatyczne
zdarzają się perełki
tu mamy do czynienia
z liryką konfesyjną
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Czarek Płatak Bardzo dziękuję! Zgadzam się! Absurd, który zaistniał, tak wiele innych w systemie państwowym. Serdecznie pozdrawiam. -
Przez wiedźma · Opublikowano
@Jacek_Suchowicz tak, przypadkowo z błędem nawet., nie zauważyłam , że rozdzielilo mi się.Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Czytam akurat z synem. KIedyś czytałam z córką. To jedna z tych, na które, według mnie, nigdy się nie jest "za starym". -
Przez Poet Ka · Opublikowano
podmiejski anturaż klombu grządki na nich jak bemole byczki Marcjanny bo to ogród turko aksamitny cóż że karmiła gulgoty muślinem szafirki pijane atramentem zdawały się tego nie widzieć biało różowe kwiaty wiśni kontrastem nasycone w zestawieniu z żukową zielenią swych liści granatem letniego nieba pomroczności w głębinie rano starowina z rózgą krowy mleczne i gęsi pędzała na łąki dymne w pokrasie złota pryskającego dachówek rdzawych Roma gotuje zupę nad ogniskiem w taborze kałużą żabek i chrabąszczy majowych małe białe domki kochane -
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Czarek Płatak Bardzo dziękuję! Na pewno byłby inny, gdyby nie postawa ojca. :) Pozdrawiam. :) -
Przez Jacek_Suchowicz · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tak Tak Tak Pamiętam lata 80, kiedy gazyfikowałem całe wsie, chodziłem po domach ustalając sprawy techniczne doprowadzenia gazu, a przy okazji rozmowy z ludźmi "prostymi rolnikami" a jednocześnie o ogromnej wrażliwości nie mówię o oczytaniu. A już usiadłem z wrażenia gdy wchodzę (chałupka skromna, niepozorna) a facet, który przed chwilą wrócił z pola, rzuca fragmenty Pana Tadeusza z głowy. Całego znał na pamięć Każdy nawet najprostszy człowiek ma swoje głębokie przemyślenia tylko trzeba umieć go otworzyć, bo zazwyczaj wita nas maska uśmiechnięta Pozdrawiam
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne