Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Leszczym

Czasem chęć zrobienia wszystkiego na raz  kończy się jednym wielkim zapętleniem myśli. To potrójne powtórzenie "i ciągle i ciągle i ciągle" świetnie oddaje ten męczący mętlik w głowie.

Przy kilkunastu pieczeniach to już potrzebny jest solidny pożar, a nie tylko jeden ogień!

Pozdrawiam. :) 

Opublikowano

@Berenika97 Muszę zdaje się erratę w tym miejscu popełnić, chodziło mi głównie o palniki w kuchence. Bo zaraz nieżyczliwi, a takich może być już tabuny całe, mi wytkną że jestem za pożarami. Nie jestem. Martwią mnie pożary. Zamiast siania ognia wolałbym być Rainmanem. Nie podpalam i nie mam z tym żadnych, ale to żadnych związków. Odważam się tylko w pisaniu i jakby się zastanowić, a to już widać w tych 1400 wierszach, na stosunkowo niewiele. Ale i to nie podchodzi pod publikację dużych wydawnictw, które mnie banują od lat. Mało już mnie telepie ale leki mnie robią w wyjebongo. Bo na ten moment akurat lekom psychiatrycznym mega mnóstwo można zarzucić i to jest fakt jak dwa razy dwa jest cztery i również za wyrażenie tej myśli może mi się oberwać, ale taka jest cholerna prawda. Tak to widzę w uproszczeniu. Pzdr. M. 

Opublikowano

@Leszczym

Errata przyjęta. :)

Chodziło mi wyłącznie o metaforę, nie o podejrzenia o piromanię - więc jeśli ktoś z "tabunów nieżyczliwych" się czepia, to na pewno nie zna się na żartach.  A Rainman to już zupełnie inna liga skojarzeń, ale też ciekawa.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło. 

Serdecznie pozdrawiam. Ber.