Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wśród lucerny – zapach.

Sięgam po truskawki, czereśnie.

Piknikuję z tobą, wietrze.

Gałązką ułóż mnie na stogu siana

w ciepłym brzęczeniu pszczoły.

Powieję jedwabistym ciałem.

Opublikowano (edytowane)

@violetta

violetto - zakochałem się ! czy w wierszu czy w Peelce, tego nie wiem jeszcze :)

Takie krajobrazy są jeszcze w mojej głowie.

Dla chętnych bardzo polecam wpisać w yt : Pola tętniące życiem/CZYTA KRYSTYNA CZUBÓWNA.

Zresztą mamy niesamowicie piękne filmy o przyrodzie dzięki oczywiście temu, że jeszcze przyrodę mamy i dzięki polskim filmowcom przyrody.

Echa Leśne TV, to dobre miejsce, aby się przekonać.

Edytowane przez Stracony (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

No kurcze, a myślałem, że "Rolniczka szuka męża" i się załapię :)

Swoją drogą, w czasach wczesnej młodości, mając sporo rodziny na wsiach różnych, często na wsi bywałem w rozmaitych sytuacjach. Powiem Wam, że bywało wiele powiedzmy delikatnie erotycznych przeżyć , no może byłyby mniej delikatne, gdyby nie moja dusza poety.

Przepraszam za osobiste wycieczki, ale tak myślę, że życie wtedy było proste, dobre, piękne, naturalne, zdrowsze, dziewczyny jak maliny. I rodziny były i dzieci ; a teraz co mamy, czy jesteśmy szczęśliwsi, bo realizujemy często siebie i tylko siebie?

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Już Cię sporo znam i wiem lub tak mi się wydaje, że żartować z Tobą można do bólu :)

Mamy deszczowy sen nocy letniej, więc wszystko można. Siodłam więc konia lub w karetę wsiądę i pomknę na spotkanie. O poranku spotkamy się w lucernie. Leżąc jak gałązki na sianie będziemy karmić się czereśniami i truskawkami... i "staną się owoce narzędziem pieszczoty..."

ok ok, stop, bo tylko pora usprawiedliwia :)