Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@.KOBIETA. Cześć, Siostrzyczko

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

U mnie postępuje rozbudowa i zakończyło się burzenie poddasza i dachu. To stan okrutnie surowy, oprócz 42 m2 piwnic i 22m2 na poziomie parteru. Hiroszima! Ale po wojnie/burzy/ nocy "przychodzi dzień". Wylewka nowego stropu w przyszłym tyg. czyli przerwa 3 tyg. na schnięcie wpisana w plan. Później nowy dach. 

Zazdroszczę Ci postępu w Rozkosznym Domu/ Domku Rozkoszy. Najchętniej przeniósłbym się do Ciebie, ale Słodziak by mnie słusznie pogonił, nie wierząc w siłę naszych więzi rodzinnych.

Jagody (kamczackie) zerwane w czerwcu, porzeczki czarne i czerwone przerobione na powidła z początkiem lipca. Chętnie obiecałbym Ci osobiste sycenie Twoich ust i zmysłów jagódkami, ale j/w Słodziak...

Tak, będzie pokój gościnny z 1 dwuosobowym łóżkiem, więc zastanów się poważnie z kim chcesz do mnie przyjechać. "Zamawiałem" Cię z oficjalnym nieprzypadkowoKwitnij 24h, nie ustawaj

Edytowane przez LessLove (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@LessLove

Wydaje mi się?

czy Ty masz jakąś obsesję, braterską oczywiście, na punkcie Słodziaka ?

cieszę się z postępów w Rezydencji! Dach to mega inwestycja! w jakim kolorze planujesz pokrycie dachowe ? Dachówki czy blachodachówka ? Ja wybrałam odcień szarości - dachówka. A konstrukcja dachu- krokwiowa, krokwiowo - jętkowa ( O! To mi się bardzo podoba, DYLEMAT JĘTKI ) czy kleszczowa jakaś tam!? Widzisz - jak się orientuję w temacie? fajnie tak sobie podyskutować, o budowie na portalu poetyckim!

Nie zazdrość proszę - to oznacza tylko błyskawiczny progres - w wydawaniu kasy

a łóżeczko wystarczy jednoosobowe!

słoneczko dla Ciebie i dla stropu ( szybciej wyschnie)

jak to z kim ? ze Słodziakiem ! 

Opublikowano

@.KOBIETA. Mam nadzieję, że to nie wygląda na zazdrość, bo było by w tym mentalne kazirodztwo - wykluczone

Dach będzie ciemnobrązowy, blachodachówka. Nie będę szalał z dachówkami - dlatego stolarka będzie lżejsza i... nieco tańsza Tak, krokwiowo-jętkowa :-) czyli napisałem w temacie remontowym dla 2 rezydencji 

Łóżeczko jednak 2 osobowe - najwyżej będziecie się szukać po nocy, a w taktyce bitwy lepiej służy manewrom.