Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
hollow man

hollow man

@Leszczym

Masz tu sporo racji ;)

Może dobrym sposobem jest abstrahowanie od własnych przekonań, opinii i wierzeń, zawsze w poczuciu, że ktoś inny ma inaczej. Albo wejście w dialog z osobami spoza bańki, nie by przekonywać do swoich racji, ale by zrozumieć rację innych.

@Magdalena

Zamknąć wreszcie

Milczącą się myśl

Zamknąć wreszcie

Krzyczącą wgłąb

Studni nić 

Napiętą w skrętce

W zwojowisku

Na nic to na nic

Na nic na wszystko

Gdy źrenica zwęża się

Od nadmiaru światła

W punkt

Przed nim za nim

Słodka ciemność

Gęsty posmak

Wysyconej tlenem

Krwi

hollow man

hollow man

@Leszczym

Masz tu sporo racji ;)

Może dobrym sposobem jest abstrahowanie od własnych przekonań, opinii i wierzeń, zawsze w poczuciu, że ktoś inny ma inaczej. Albo wejście w dialog z osobami spoza bańki, nie by przekonywać do swoich racji, ale by zrozumieć rację innych.

@Magdalena

Zamknąć wreszcie

Milczącą się myśl

Zamknąć wreszcie

Krzyczącą wgłąb

Studni nić 

Napiętą w skrętce

W zwojowisku

Na nic to na nic

Na nic na wszystko

Gdy źrenica zwęża się

Od nadmiaru światła

W punkt

Przed nim za nim

Słodka ciemność

Gęsty posmak

Wysyconej tlenem

Krwi

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Słowik szary z okolic Mławy niepochlebnie mówi o rdzawym, ten bliski krewny, rudy i wredny, kradnie mi trele, łasy sławy.   Powróciła świstunka z Afryki, złorzeczy, że w parku są dziki, opuściłam lasy przez „dzikie” hałasy, tu od świtu też rycie i kwiki. .
    • Jest piękny majowy dzień.   Siedzę obok ciebie, rozmawiamy.   Dziś pełno ciepła i słów miłości, które kieruję do Ciebie, mamo.   Widzę w Tobie nie tylko kobietę, matkę czy rodzica, ale przede wszystkim człowieka.   Dziś są czerwone róże, a obok nich jestem ja – tu przy Tobie.   Podziwiam Twój uśmiech, dobroć, wszystko to, co płynie z Twojego serca.   Przygotowałem dla Ciebie wiele niespodzianek, by serce cieszyło się jeszcze bardziej.   Od chwili moich narodzin jesteś przy mnie, zawsze byłaś i zawsze będziesz moją podporą.   Kto, jak nie Ty, dał mi najpiękniejszą matczyną miłość na świecie?   Twoje lata pełne poświęcenia dla naszej rodziny zasługują na więcej niż nie jedno serce – zasługują na nieskończoną wdzięczność.   Każdy dzień jest inny, zmienia się w swój unikalny sposób, ale myśli o Tobie pozostają niezmienne – będą zawsze i na zawsze trwały.                                                                                                                                                                                    Lovej . 2026-05-26                      Inspiracje . Matka 
    • @Jacek_Suchowicz ... poezja   nie koniecznie rozumieć sercem poczuć umieć  ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
    • @Nata_Kruk ... można tak z lekkością duszy   Międzyzdroje   morze pachnie miłą poetką słońce nie dokucza lekka bryza przynosi wieści z daleka pewnie tam przygoda czeka  ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
    • @Nata_Kruk

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...