Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka głęboka refleksja na temat natury poezji i aktu twórczego. wiersz jest de facto ożywionym dialogiem z samym dziełem, które staje się autonomiczną istotą. to manifestem artystycznej wolności oraz apoteoza  poezji jako bytu pochodzącego z głębszego, duchowego źródła. w drugiej części ten proces jest eksternalizowany i skierowany na zewnątrz. do czytelnika. to ja nadam mu imię: PRZYJAŹŃ.   Aluś. piękny wiersz popełniłaś !!!!
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Oj, jak trudno przechodzić przez takie zakręty, a fale, jedna za drugą jak myśli, które nie przestają napływać. 
    • @Migrena powiem tak: byłam chora w tamtym roku, prawie na śmierć, potem przez kilka miesięcy leżałam w domu, dochodziłam do siebie. Nie boję się śmierci. Ale jest też tak, że nikt nie może przejąć bólu za nas, nawet słowa otuchy nie zrobią tego, choć bardzo się liczą, są ważne jak kroplówki, gdzie z każdą kroplą jest życie. A śmierć przyjdzie do każdego, i w tym jest sprawiedliwa. I chociażby otoczonym tłumem- każdy w chwili ostatniej jest sam. I gdyby można byłoby zamienić się, los tak chciał, Bóg tak chciał, to chciałabym leżeć w grobie za moją Siostrę- ona powinna żyć.   Wzruszający wiersz bardzo. Piękny
    • @Alicja_Wysocka Ci, którzy potrafią ich słuchać. ;)
    • @MigrenaOj, zbieram te wszystkie dotkliwie smutne słowa, żeby je ogrzać.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...