Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Wiechu J. K.

Wiechu J. K.

W dniu 6.04.2026 o 03:08, Marek.zak1 napisał(a):

Pięknie i optymistycznie, a z puenta zgadzam si w 100%. M. 

@Marek.zak1 Fajnie Marku, cieszy mnie ta 100% zgoda. :-)

W dniu 6.04.2026 o 06:13, Alicja_Wysocka napisał(a):

@Wiechu J. K. Zgadzam się :)

@Alicja_Wysocka Serdeczne dzięki :-)

W dniu 6.04.2026 o 15:18, Waldemar_Talar_Talar napisał(a):

Witam - ja też się zgadzam z wierszem - 

Pzdr.

@Waldemar_Talar_Talar Witam i pozdrawiam.

W dniu 6.04.2026 o 16:23, Berenika97 napisał(a):

@Wiechu J. K.

„Cieszę się życiem i każdym serca biciem , z wdzięcznością i radością , rozmyślając nad tegoż kruchością" - to piękne wyznanie. Radość nie wyklucza tu świadomości przemijania - wręcz przeciwnie, kruchość jest tym, co radość pogłębia. Kto nie wie, że coś może zniknąć, nie umie tego naprawdę cenić.

Młodość to stan umysłu - pewnie tak! :)) 

@Berenika97 Tak, radość istnienia przewyższa nawet cierpienia, a nadzieja plus wiara, że życie jest wieczne utrzymuje radość na wysokim poziomie. Powiem tak, im bliżej do granicy cienia światło coraz jaśniej świeci w zakamarkach duszy, lecz tak po ludzku, gdzieś tam się błąka sęp wątpliwości. Pozdrawiam ;)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy odwiedzają moje wiersze, a szczególnie tym zostawiającym serduszka i komentarze: @Berenika97, @Alicja_Wysocka, @Poet Ka, @Waldemar_Talar_Talar, @Marek.zak1, @Rafael Marius,  @Robert Witold Gorzkowski i @Andrzej P. Zajączkowski :-)))))))

Wiechu J. K.

Wiechu J. K.

13 godzin temu, Marek.zak1 napisał(a):

Pięknie i optymistycznie, a z puenta zgadzam si w 100%. M. 

@Marek.zak1 Fajnie Marku, cieszy mnie ta 100% zgoda. :-)

10 godzin temu, Alicja_Wysocka napisał(a):

@Wiechu J. K. Zgadzam się :)

@Alicja_Wysocka Serdeczne dzięki :-)

Godzinę temu, Waldemar_Talar_Talar napisał(a):

Witam - ja też się zgadzam z wierszem - 

Pzdr.

@Waldemar_Talar_Talar Witam i pozdrawiam.

22 minuty temu, Berenika97 napisał(a):

@Wiechu J. K.

„Cieszę się życiem i każdym serca biciem , z wdzięcznością i radością , rozmyślając nad tegoż kruchością" - to piękne wyznanie. Radość nie wyklucza tu świadomości przemijania - wręcz przeciwnie, kruchość jest tym, co radość pogłębia. Kto nie wie, że coś może zniknąć, nie umie tego naprawdę cenić.

Młodość to stan umysłu - pewnie tak! :)) 

@Berenika97 Tak, radość istnienia przewyższa nawet cierpienia, a nadzieja plus wiara, że życie jest wieczne utrzymuje radość na wysokim poziomie. Powiem tak, im bliżej do granicy cienia światło coraz jaśniej świeci w zakamarkach duszy, lecz tak po ludzku, gdzieś tam się błąka sęp wątpliwości. Pozdrawiam ;)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy odwiedzają moje wiersze, a szczególnie tym zostawiającym serduszka i komentarze: @Berenika97, @Alicja_Wysocka, @Poet Ka, @Waldemar_Talar_Talar, @Marek.zak1, @Rafael Marius i @Robert Witold Gorzkowski :-)))))))

• Dodaj nową pozycję...