Joanna Olecznik Opublikowano 2 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Łódź bolesna zmętniała Lepiąca Od rąk poczerwieniałych Odbita w szybie peryferynej Stacji obiecanej; Od ulu bzycząca Blaszanych pocisków drogowych Zwyklejsza Łódź wróżąca z wieczorów Z ucieczek Sławetna Miasto spod cegieł Dziecinnie wyrosłe Przestraszone Moje
Confiteor Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 wielkie litery zbędne, podobnie jak średnik nie podobają mi się takie wyrażenia jak: poczerwieniałych, bzycząca, jakieś to nie kompletne i wogóle mnie nie rusza, nic a nic, zero emocji, pozdrawiam
Oscar Dziki Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Od rąk poczerwieniałych to mi się nie podoba. nie potrafie sobie wyobrazic powodu, dla ktorego lodzianie mielibvy miec poczerwieniale rece. wysypka? Cała reszta poprawna w bardzo dobrym tego słowa znaczeniu. Przykładnie zrealizowany temat.
jasiu zły Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Poczerwieniałe ręce... hmmm... to mi Wokulskim zajeżdża. Wiersz mi się nie psodobał. Nic tu w sumie nie ma fajnego. Napisane to jakoś bez polotu. "Blaszanych pocisków drogowych" - tego typu rzeczy nie robią wrażenia, jakby autor nie chciał sie za bardzo wysilać i napisał najprostszą rzecz, żeby była metafora, już lepiej byłoby powiedzieć "samochodów".
Rekomendowane odpowiedzi