Tyrs Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) Siedząc w uszaku, spytała, czy wierzę w Boga. W tego samego, co ty. Albowiem spotkałem dobrych i złych. Mądrych i głupich. Tych, ze wzgardliwym wzruszeniem ramion i tych pochylonych nad raną. Tych, których język wabi i tych, których razi słowo. Widziałem anioła ze śpiewem - jeden jest Bóg, Pan jedyny i orszak szatana w ornatach. Wiarę spłyconą do kłamstwa. A anioł samotny, nisko lecący nad światem rzucił pod moje nogi odpowiedzialność za czyn przed Bogiem. Widziałem mesjasza, który się wczoraj wieszał, rudego, pięknego chłopaka i antychrysta w halce na sali numer trzy - spełnienie wizji chrześcijan, powrót Mahdiego w Mekce. Wszyscy na coś czekamy - my, wy, muzułmanie. Albowiem spotkałem dobrych, mądrych, tych, którzy cenią słowo ze łzami w dłoniach ukrytych. Ukryłem się przed Nim na próżno. Edytowane 28 Stycznia przez Tyrs (wyświetl historię edycji) 5
Gosława Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia Gdzie Ty Piotruś byłeś jak Cię nie było? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz jak zawsze z mnóstwem obrazów i znaczeń Taki Twój który wchodzi w głowę i nie pozwala skupić się na robocie
Tyrs Opublikowano 29 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia @Gosława W pracy, w domu, w pracy :). Wiersz - taki łatwy tym razem. A Ty jak zwykle bardzo miła. Napisz na prv, proszę, co u Ciebie - może być jak zwykle mailem, będzie mi bardzo miło, zawsze jestem tego ciekaw. @Berenika97@hollow man Dziękuję :). 1
Charismafilos Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia @Tyrs piękna muzyka! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Adamie gdzie jesteś?" :) Uszanownie!
Gosława Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia @Tyrs Dobrze napiszę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko że znów się będziesz śmiał z moich życiowych durnych przygód Przecież wiesz że ja zawsze na opak
Tyrs Opublikowano 30 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia @Charismafilos Mnie też się podoba. Pozdr. @violetta Dziękuję, Wiolu. @Gosława Trochę niestety jest to prawdą :), ale tym bardziej ciekawa jesteś (brzydkie słowo, lepsze - intrygująca), a ja ciekaw, jak się to wszystko poukładało. 1
Gosława Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @Tyrs taaa intrygująca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Weź bo Cię trzasnę Wkur... raczej tak przynajmniej niektórzy twierdzą i chyba im zaczynam wierzyć
MIROSŁAW C. Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @Tyrs Dla mnie - Przednio. Pozdrawiam.
Tyrs Opublikowano 6 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego @MIROSŁAW C. Dziękuję, Mirku. Miłe słowa.
Rekomendowane odpowiedzi