Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odległość to jeszcze nie dystans
a utlenione sekundy unoszą się długo

dlatego szanuję echo

niektóre słowa zapisuję wiecznym piórem
na żebrach czuwających nad oddechem

trzeba czytać ze starych oczu

kształtne nogi klepsydry mogą kopnąć

Opublikowano

Mam zmieszane uczucia. :/
To chyba dobrze.
Ale może też niedobrze?
Ten tryb 'nakazujący' - "trzeba" w połączeniu ze "starymi oczami" brzmi zbyt dydaktycznie.
Gdyby 'pióro' mogło pisać po czymś innym niż żebra - byłbym w pełni (prawie) rozluźniony lirycznie.
A tak - pozdrawiam. b
PS. "kształtne nogi klepsydry mogą kopnąć" - nie boi się Pani tu niezapowiadanego uśmiechu? :)

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Rzeczywiscie, tryb rozkazujący nie bardzo, teraz to widzę, dziękuję za wskazanie :) Z piórem zastanowię się, a jesli chodzi o ostatni wers - boję się, ale ryzykuję ;) dziękuję bardzo za komentarz, wszystko biorę do poważnego namysłu. Pozdrawiam serdecznie.
Opublikowano

No w sumie nie tylko, ale klepsydra kojarzy mi się z kobietą o kształtach niczego sobie ;) biorę to do przemyślenia, układając głowę do snu:) pozdrawiam i dziękuję bardzo za uwagę.
Opublikowano

twoja poezja jest niespotykanie mądra. aż chce się ją czytać.
miłoścnie. ale nie ckliwie. to ci się chwali. poza tym pragnę jeszcze zwrócić uwagę na zapis. ciekawy. nieporozrywany
+

pozdrawiam nocnie - nie sennie
kall

Opublikowano

Witaj Kall:) Miło z Twojej strony, że czytasz i zostawiasz opinię. Cieszę się bardzo, że Ci się podoba, dzięki za podbudowujące słowa. Pozdrawiam serdecznie.
Opublikowano

Oj kopią :) To, co niby już minęło często w niewytłumaczalnych okolicznościach powraca, czasami się mści. Dlatego wszystko ma znaczenie.
Bardzo mi miło, że się podoba. Dziękuję za plusa i w ogóle za zajrzenie. Pozdrawiam serdecznie.