Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

chciałbym dać komuś w mordę 

zostać królem zgliszcz 

spektakularnie bić się w piersi 

ale siedzę przed lustrem

podziwiam ukradkiem

swoje nieustraszone oblicze 

tymczasem chlejąc gorzką żołądkową

która przepala wszystko 

co było bezpieczne 

ostrożnie dobieram wulgaryzmy 

nie rzygam słowami 

w samym środku bałaganu

złość miesza się z pustką i ciepłem 

znikającym z miejsca

które było moje 

zajebali mi stanowisko parkingowe 

Edytowane przez hania kluseczka (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@hollow man już mi się nie chce walczyć z każdym tekstem o erekcjato:) 

można by zostawić tylko "parkingowego", no ale żadne to odwrócenie tekstu, równie dobrze mogłoby być w publicznym WC ;) 

a ta dłuższa końcówka oddaje (mz) niewspółmierność zachowania peelka w odniesieniu do problemu i o to mi głównie chodziło :) 

Opublikowano

@hania kluseczka

No, dla mnie to i tak zawsze była łamigłówka. Ale wiesz co... Mi się wydaje, że dzięki doświadczeniom z erekcjato jakość pisania mi się poprawiła. W regularnym wierszu, myślenie w kategoriach odwrócenia, przekształcenia sensu, opowiedzenia historii inaczej, daje naprawdę oryginalny efekt jeśli dzieje się już na poziomie strofy. 

Opublikowano

@hollow man nie wiem czy mi się coś poprawiło, erekcjato od zawsze wpisywało się w moje flow i bardzo przewrotną, nieoczywistą osobowość oraz wyszukiwanie haczyków w spokojnej tafli jeziora, natomiast straciłam sens pisania, w ogóle, po co ja to robię i komu to potrzebne, ani do czego, pojęcia nie mam;) 

Opublikowano

@hollow man 

poezja mi, w gruncie rzeczy, zwisa, jeśli miałabym być szczera:) 

zawsze chodziłam swoimi krętymi drogami i tak już pozostanie, przyzwyczaiłam się do tego, że nie jest na nich łatwo i przyjemnie, ale tak już pozostanie, nie sądzę abym miała skrzywienie optyki, (w nie tylko) moim życiu awersacja goni awersację, niestety nie mogę najczęściej, za nią nadążyć ;) 

Opublikowano

@hania kluseczka

No tak, tak... Już kiedyś o tym rozmawialiśmy. Tobie nie, ale mi... Wiesz... Tak jakoś szkoda. Bo oprócz tego, że masz sprawność operowania słowem, to jeszcze dostałaś ten swój gorzki romantyzm (wiem, wiem - zaprzeczysz, albo powiesz, że to nie tak...), rzadko też bywasz letnia. Gdy kochasz, to ta miłość wysysa powietrze od Warszawy po Bolesławiec, gdy nienawidzisz - od razu wyjeżdżasz z armatą i ogólnie cenię Twoją tendencję do jechania po bandzie w tekstach. Tam niezbyt wiele jest autocenzury i jeńców nie bierzesz.