Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano Poniedziałek o 23:15 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 23:15 wciąż nie może jeden z drugim trafić na swój haczyk przyjęzyczyć jak należy żeby sens dosmaczyć prawie każdy kłuje w ślepia albo uszy rani a ja muszę nie ustąpię nie odpuszczę za nic tak bym chciała żeby wyszedł bez dyskusji cymes znowu badziew bo pożarłam się jak zwykle z rymem 14
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu może cymes ci nie wyszedł ale jest urocze ciut zabawne dosmaczone pisane z polotem sens zostawmy gdzieś na boku formą się zachwyćmy lekkie jak kilkoro pociech na więcej nie liczmy :))) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu @Marek.zak1, @hollow man dziękuję panowie :) @tie-break, serdeczności :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_Suchowicz O! Jest i Jacek, gdzieżeś Ty bywał? Wszędzie dobrze, a jednak w domu najlepiej. Dziękuję, dziękuję
tie-break Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) @Alicja_Wysocka Im bardziej się chce, tym bardziej nie wychodzi, ale i tak, jeśli wena marudzi, to nie ma z nią dyskusji. Skaranie z nią! To pogodny wiersz o sparingu z tworzywem poetyckim. Podjęłaś jeden z Twoich najbardziej charakterystycznych tematów i humorystycznie, zmyślnie go ujęłaś. I na pewno nie wyszedł Ci badziew, no co Ty!? Edytowane 14 godzin temu przez tie-break (wyświetl historię edycji) 1
Radosław Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu To jest urocze, lekkie i mądre.
Berenika97 Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu @Alicja_Wysocka Świetny wiersz o samym pisaniu wierszy! To jak podglądanie warsztatu poety - widzę te wszystkie zmagania- słowa, które "nie mogą trafić na swój haczyk", rymy "kłujące w ślepia", niepasujące dźwięki "raniące uszy". Fajna jest ta determinacja w środku - "ja muszę nie ustąpię, nie odpuszczę za nic" - to portret każdego twórcy, który wie, że tam gdzieś jest ten właściwy układ słów, ten "cymes bez dyskusji". A potem ta samokrytyczna puenta z "badziewiem" i "pożarciem się z rymem" - genialna! Bo wiersz o tym, że wiersz nie wychodzi... sam jest fantastycznym wierszem. Ta ironia jest wyśmienita. Rytm też świetnie oddaje to szarpanie się ze słowami - miejscami gładko płynie, miejscami celowo się potyka. I jeszcze ten obraz "przyjęzyczyć jak należy , żeby sens dosmaczyć" - poezja jak gotowanie- trzeba dobrać składniki, doprawić, dosmaczyć. Fantastyczny tekst o twórczej frustracji! Pozdrawiam. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu @tie-break Oj wyszedł, ja wiem lepiej. Ale dziękuję, bo wiesz, sama sobie to ja mogę powiedzieć wszystko, ale jak już ktoś mówi... że beznadzieja, to ja mu wierzę bardziej niż sobie, dzięki :)
tie-break Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanawiam się, jak to jest, że wierzymy komuś, jak nas dołuje, a nie chcemy wierzyć, jak docenia. Gdzie tu logika i konsekwencja? Normalnie wytarmoszę Cię za uszy! ;)
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu @tie-breakAłaaa :) @Berenika97Bereniczko, ja Ciebie zjem kiedyś :) 1
tie-break Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) @Alicja_Wysocka Dobra, dobra, herbatkę Ci postawię na osłodę. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (AI - Deep Dream Generator) A w tych notesikach możesz zapisywać sobie pomysły na wiersze, bo one lubią uciekać z głowy. Edytowane 13 godzin temu przez tie-break (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu @RadosławDziękuję, że tak uważasz :) @tie-breakAle ładna filiżanka. Notesiki się przydadzą, pomysły mi przychodzą przez zaśnięciem i jak sobie myślę, że zapamiętam, jurto zapiszę - niczego nie pamiętam. To chyba znaczy, że już spałam. Potrafią mnie obudzić i muszę je zapisać, żeby było śmieszniej, zapisuję bez światła - co to są za gryzmoły, na ukos, do góry nogami, jedne na drugich :) Dziękuję już uszy nie bolą. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu @Waldemar_Talar_Talar, dziękuję :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu @MIROSŁAW C., Dziękuję :)
Nata_Kruk Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @Alicja_Wysocka... Twoje 'dziwadełko', to taka mała "przekorka". Ślę ciepełko. Ala z rymem sie pożarła to dopiero wątek nie uwierzę bo gdy czytam mam bajki początek... ; ) 1
violetta Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Alicja_Wysocka masz dziecinne kłopotki:) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) @Nata_KrukWitaj Nata! Wiesz, jak człowieka 'nosi' przy pisaniu. Liczy, szuka, przekreśla, drze kartki, kłóci się sam ze sobą, z wierszydłem, z pomysłem no i z rymem - jeśli chce rymowany napisać. Nie musisz mi wierzyć, dawaj tę bajkę :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @violettaAle mnie podsumowaś :) Edytowane 3 godziny temu przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @Alicja_Wysocka kwiatki to są śliczne:) 1
Charismafilos Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @Alicja_Wysocka no istne Divadlo ;) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 godzinę temu Autor Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Charismafilos I jeszcze nie chciał mi się tytuł ułożyć, dzięki :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 godzinę temu Autor Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Rafael Marius :) @infelia :)
Rekomendowane odpowiedzi