Bożena Tatara - Paszko Opublikowano Niedziela o 19:37 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 19:37 Polska to nie jest burdel-mama polityka to nie jest love story, Prezydenta do Włoch nie wysłała sama i nie po to by uwodził Meloni. Nie potrafisz zrozumieć czym jest demokracja na afiszach nosisz pogardę, i choć pesel nie ten, to wciąż pajdokracja twój umysł trzyma jak gardę. 4
Leo Krzyszczyk-Podlaś Opublikowano Niedziela o 20:07 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:07 @Bożena Tatara - Paszko widzę, miłość coraz bardziej się oddala. polityka uwypukla i podnieca.
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano Niedziela o 20:35 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:35 (edytowane) @Leo Krzyszczyk-Podlaś Polityka nie podnieca, polityka rozczarowuje, gdy staje się spektaklem zamiast służbą. Wiersz jest ripostą na konkretne zjawisko "pajdokracji" - kto widzi w tym tylko emocje, ten potwierdza, że metafora trafiła w czuły punkt. Tam, gdzie widzisz oddalającą się miłość, ja widzę po prostu twardą ocenę rzeczywistości. Satyra polityczna ma to do siebie, że rzadko bywa "miłosna". Dziękuję za czytanie :) Edytowane wczoraj o 10:00 przez Bożena Tatara - Paszko (wyświetl historię edycji)
hollow man Opublikowano Niedziela o 20:39 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:39 @Bożena Tatara - Paszko Nie wiem jak się odnieść jako marksista ;)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano Niedziela o 20:44 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:44 @hollow man Dziękuję za czytanie :)
andrew Opublikowano wczoraj o 06:33 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 06:33 @Bożena Tatara - Paszko Poglądy sumienia chowają, idiotyzmy wprowadzają, idioci im klaskają, bo koryta pełne mają . Pozdrawiam serdecznie 5 Miłego dnia
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano wczoraj o 09:32 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 09:32 @andrew Coś jest na rzeczy :) Dziękuję za czytanie :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano wczoraj o 18:47 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 18:47 @Bożena Tatara - Paszko a ja już straciłem nadzieję przyglądam się temu codziennie tu Niemca głos słyszę dość butny że prawo wszelakie nam utnie tam Rusek uprawia sabotaż oburza się ktoś tam na pokaz a Polak gdy powie od siebie to wrzeszczą że jeb.. i jeb.. 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 5 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @Jacek_Suchowicz nadziei nam tracić nie można gdy Niemiec ucina nam prawa gdy ktoś się na pokaz oburza gdy Rusek sabotaż uprawia i nawet gdy ktoś nam zarzuca że Polak jak mowi to j...bie nadzieja jest ciągle niebędna bo Polska jest teraz w potrzebie nie wolno nam się poddawać gdy w naszych prawach ktoś grzebie przyszłości dzieci pozbawiać bo przecież jesteśmy u siebie. 1
Rekomendowane odpowiedzi