Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
hollow man

hollow man

@kasia652

No bo zobacz...

Idziesz i stawiasz diagnozę: Ty jesteś głupi, Ty jesteś pseudointelektualistą, Ty to milcz żebyś się nie wstydził i Wy w ogóle robaczki, ja tu mam okular i się weźcie ogarnijcie.
Przyjdzie drugi taki z podobną diagnozą i już tworzycie nową społeczność -  prawdziwie intelektualną. Zaczniecie prowadzić badania socjologiczne nad tą ułomną pierwotną społecznością i wtedy przyjdzie trzeci i powie do Was: Co za bełtoplety pseudointelektualne!

Dlatego zastanawiam się czy obserwacja tejże społeczności i wystawianie jej takiej oceny czyni peela:
- intelektualistą,
- superpseudointelektualistą,
- antyintelektualistą,
- antypseudointelektualistą,
- prawdziwym mędrcem,
- bufonem

?

hollow man

hollow man

@kasia652

No bo zobacz...

Idziesz i stawiasz diagnozę: Ty jesteś głupi, Ty jesteś pseudointelektualistą, Ty to milcz żebyś się nie wstydził i Wy w ogóle robaczki, ja tu mam okular i się weźcie ogarnijcie.
Przyjdzie drugi taki z podobną diagnozą i już tworzycie nową społeczność -  prawdziwie intelektualną. Zaczniecie prowadzić badania socjologiczne nad tą ułomną społecznością i wtedy przyjdzie trzeci i powie do Was: Co za bełtoplety pseudointelektualne!

Dlatego zastanawiam się czy obserwacja tejże społeczności i wystawianie jej takiej oceny czyni peela:
- intelektualistą,
- superpseudointelektualistą,
- antyintelektualistą,
- antypseudointelektualistą,
- prawdziwym mędrcem,
- bufonem

?

• Dodaj nową pozycję...