Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tchnienie wiatru, Promień słońca! Obudziła się we mnie Radość szalejąca I tu... I tam... Rytmiczny, melodyjny Słychać śpiew. W żyłach pulsuje Szalejąca krew. Patrz i słuchaj! Poranek się zbliża Nowy, radosny Inny niż wszystkie Taki jasny i prosty...
Loverman Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz się szybko czyta (i o to chyba chodzi), ale dynamikę psuje jakieś haczenie...nie wiem, co to, ale jakoś tak dziwnie (szczególnie w ostatniej zwrotce). Ale ogólnie podoba mi się motyw vitalnosci..
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Rozumiem dlaczego odczułeś lekki zgrzyt. Otóż dlatego, że starałeś się czytać wiersz szybko - rytmicznie. Pisząc go chciałem prowadzić i rytm zwalniający na 5 i 11 wersie. Jest tam krótka pauza. Zauważ, że gdy zwolnisz tempo na 5 i 11 wersie, a później normalnym tempem - efekt jest zupełnie inny -> właściwy :) Po to właśnie oddzieliłem te "I tu... I tam..." i "Patrz i słuchaj" Pozdrawiam
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz ma cos w sobie,ale nie powalil mnie na kolana. A tego oczekiwalam
Rekomendowane odpowiedzi