bazyl_prost Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 to dziwne że tyle lat a w sumie nic odkrywczego nie stworzono jest ładnie rośliny , zwierzęta ale czy ta ziemia nas kocha? wszystko jak pralka która nami trzęsie tysiącem programów gdzie jest najnaturalniejszy algorytm? 6
violetta Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @bazyl_prost a kto wybudował piramidy, przecież Faraonowie budowali gorsze, rozsypywały się. Myślę, że poprzednia tysiąc lat przeze nimi jakaś ludzkość.
bazyl_prost Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @bazyl_prost piramidy też kosmiczne 1
violetta Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @bazyl_prost robią wrażenie, choć w rzeczywistości nie wyglądają na takie duże:) nie mają hieroglifów, to już jest zastanawiające, faraonów pochowano w dolinie królów, tak się nazywa miejsce. Wszędzie w miejscach faraonów są hieroglify, a tam ich nie ma. @bazyl_prost kiedyś na Antarktydzie była dżungla, chciałoby się, żeby teraz tak było cieplutko:)
bazyl_prost Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 (edytowane) @violetta to konstrukcja mentalna - piramida , przypomina trochę atom krzemu , per aspera ad astra, to fajnie że dżungla Edytowane 20 Grudnia 2025 przez bazyl_prost (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @bazyl_prost cały czas kontynenty dryfują po ziemi, tworzą się nowe, nowe lasy, rośliny, zmienne temperatury. Północno-wschodnia część Polski od Kołobrzegu po Lublin, była na innym kontynencie niż zachód Polski. Ta część moja była kiedyś na południowej półkuli globu. Rosły lasy tropikalne.
bazyl_prost Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @violetta to już rozumiem podział na Polske A i Polskę B 1
violetta Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @bazyl_prost może to naturalizm od zarania dziejów:)
bazyl_prost Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @violetta prawdopodobnie, jak organiczny rok 1984. 1
hollow man Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @bazyl_prost Nie wiem dlaczego, ale gdy czytam Twoje rzeczy, nie mogę się oprzeć wrażeniu, że znajduję się wewnątrz jakiejś kosmicznej ironii.
bazyl_prost Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @hollow man ja już tak mam że jestem skonstruowany jak czerwony pająk, siadam do wiersza i skanuje siebie, i piszę wg tego.
violetta Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 (edytowane) @bazyl_prost młody Bóg z ciebie, a zachowujesz się na starego:) Edytowane 20 Grudnia 2025 przez violetta (wyświetl historię edycji)
bazyl_prost Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @violetta dzięki za słowa otuchy , jako czerwony pająk który pisze- to staro, faktycznie pisanie męczy, muszę poćwiczyć jakieś tai chi. 1
violetta Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @bazyl_prost takie uderzenia mogą być dobre, ruch jest dobry:)
KOBIETA Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @bazyl_prost Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w kostce Rubika ;) uniwersalny:)
bazyl_prost Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @violetta nie uderzenia to ruch @KOBIETA nie wiem jak to działa, montujesz ścianę i razem z tym cała reszta się układa? 1
Sekrett Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 E tam. Pożarcie bakterii z chlorofilem przez protisty, w efekcie czego powstały chloroplasty i rośliny, to jednak było coś. Nawet patrząc bardziej lokalnie, około 30 milionów lat temu powstał system chromatoforów i irydoforów, który umożliwia niektórym zwierzętom manipulowanie odbijaną częstotliwością fal świetlnych, co sprawia, że mogą zmieniać kolor skóry jak kameleony. W chemii biologicznej naukowcy projektują cząsteczki, które same się kopiują i ewoluują w probówce. Choć to jeszcze nie jest życie w sensie biologicznym, są to pre-living systems, potencjalnie pierwsze kroki do powstania nowego życia w laboratorium. Trochę tego jest.
bazyl_prost Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @Sekrett fajnie, czyli Ziemia to kolebka życia...
KOBIETA Opublikowano 20 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @bazyl_prost nie wiem bazyl …ale może tak właśnie jest? Od ściany do ściany;)
bazyl_prost Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2025 @KOBIETA Nie wiem, jakoś jest tylko czasami mi się robi tak szaro i beznadziejnie, że nie wiem po co to wszystko, może to wszystko dla pulsującego życia jest i setek innych rzeczy...
Rekomendowane odpowiedzi