Migrena Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Są jak cień, który brudzi ściany. Nie mają twarzy - tylko maski, przyklejone krzywo od cudzych sekretów. Piszą, notują, wklejają. Łażą cicho, jakby bali się własnego oddechu. W kieszeniach noszą strzępy rozmów, wydarte spod skóry tych, którzy zaufali im choć przez chwilę. Donoszą - z zimną ręką, z gorącą potrzebą bycia „kimś”, choćby za cenę własnej godności wrzuconej do rynsztoka. Sprzedadzą przyjaciela za uśmiech władzy, kochankę za chwilę spokoju, koleżeństwo za jeden żałośnie mały błysk bezpieczeństwa. A gdy wracają nocą, światło im się nie zapala - bo nawet żarówka wstydzi się patrzeć na to, czym się stali. Edytowane 6 godzin temu przez Migrena (wyświetl historię edycji) 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @Migrena ciekawi mnie kto był modelem z kogo opracowałeś sylwetkę szpicla. Mnie słowo szpicel kojarzy się z II Rzeczpospolitą lub IIWŚ. Wiersz na tak z ciekawą puentą. 1
Migrena Opublikowano 6 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @Robert Witold Gorzkowski dziękuję Robert. z sieci: "Osoba która obserwuje kogoś lub jakieś środowisko, a następnie donosi na niego/nich". 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Migrena przy okazji gratulacje za wiersz upojony zimą prawie 3700 odsłon no no myślę że możesz powoli pierś szykować do nagród no i tradycyjnie obskoczysz: akademie, wywiady, spotkania w zakładach pracy a na wiosnę to chyba będziemy mogli cię kupić w formie papierowej w księgarniach czego i tobie i sobie życzę! zdziwisz się dlaczego sobie bo szybko dostrzegłem twój talent. Zawsze znałem się na pięknie od piękna kobiet po piękno poezji. Coś w tym jest. Czyż nie tak?
Bożena De-Tre Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Dobrze namalowałeś obraz jakże nieludzko codzienny.Przeczytałam i wróciłam ..a to dla mnie dowód że Poezja musi wychowywać też...zostawać na dłużej z nami....dobrze dobrze aby chciało się powiedzieć tak po prostu.
Rekomendowane odpowiedzi