Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Lenore Grey Opublikowano 26 Listopada 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 (edytowane) Twarzą w twarz z morzem stoję. Wiatr smaga me policzki — i troski — które przy takim ogromie zdają się być — mniej moje. Edytowane 29 Listopada 2025 przez Lenore Grey poems (wyświetl historię edycji) 10
Simon Tracy Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Lenore Grey poems Dobrze jest znaleźć choć chwilową ulgę i punkt wytchnienia. Nawet w takim punkcie odniesienia do rzeczywistości jak morze.
Lenore Grey Opublikowano 26 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Simon Tracy dokładnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za piękny komentarz 1
Simon Tracy Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Lenore Grey poems Twoje wiersze są minimalistyczne w stylu ale niesamowicie szerokie w treści interpretacji. Uniwersalne bo każdy może utożsamić się z sytuacją podmiotu. 1
Lenore Grey Opublikowano 26 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Simon Tracy ojeju dziękuję bardzo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W moją twórczość wkładam całe serce i uważam że wiersz powinien być jak klatka z filmu — krótki, a poruszający 2
Simon Tracy Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Lenore Grey poems Zawrzeć szereg emocji, szczególnie tych najtrudniejszych w kilku wersach, wymaga wyjątkowego talentu. Widzę, że mamy to samo zdanie co do plastyczności poezji i zatrzymaniu jej w kadrze wyobraźni. Tyle, że u mnie są to kadry składające się na cały film bo w przeciwieństwie do Ciebie piszę prozę poetycką albo bardzo długie wiersze za których rozwlekłość zawsze mi się tu na portalu dostaję od innych. 1
Lenore Grey Opublikowano 26 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Simon Tracy Na pewno zapoznam się z Twoją twórczością Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Simon Tracy Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Lenore Grey poems Dziękuję i zapraszam na mój jak to inni tu nazywają - Kanał Grozy na PPL. A ja poczytam inne Twoje wiersze bo coś czuję, że będą mi bliskie 1
iwonaroma Opublikowano 27 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 Przypuszczam, że celowo powtórzenie po raz trzeci 'twarz' w drugim wersie jednak w tak krótkich tekstach powtórzenia szczególnie 'wystają'. Ale może tylko mnie :) Mogłoby być zwyczajnie: "Wiatr smaga moją - i troski", ilość sylab by się zgadzała, jeśli chodzi o rytm etc. Choć z drugiej strony w ostatnim wersie masz 'moje'... Już sama nie wiem, pewnie marudzę z rana ;) Ogólnie koleżanka jest uzdolniona poetycko :) 1
Lenore Grey Opublikowano 27 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 @iwonaroma a dziękuję dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten wiersz zapisałam z impulsu, nie poświęcałam szczególnej uwagi powtórzeniom. Przejrzę go okiem krytyka — nie twórcy — i pomyślę, co by zrobić z drugim wersem 1
Rekomendowane odpowiedzi