Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

lim O - sarmacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Oczy, usta, uszy? Co sprawia, że mam taką aparycję, lub może to bije ode mnie? Bo tak od dwóch miesięcy czuję się jak starzec. Zaczynam widzieć pierwsze zmarszczki, a rozmowy na przystankach z ludźmi, co tak odlegli ode mnie i zawsze wrodzy, coraz częstsze.   I sam wolę rumianek od wyjścia do ludzi, i nawet gdy herbata z czasem się już nudzi, to wolę krzyżówki niż wirtualnych królów i ich poddanych.   Czy tracę na życiu, będąc nudnym? Jestem nudny? Raczej w ciągłej mgle, już sam nie wiem, co szczere.   Tak było i będzie, bo nie widzę sensu w pisaniu wiersza bez treści, a i tak jej nie ma.   Przykrość żywota.
    • @Migrena Prawo omerty 
    • Przyszedł staruszek na szpitalny oddział ratunkowy : mam od dziecka reumatyzm, świnkę i zespół Aspergera epilepsję, chory pęcherz, Parkinsona i chyba Alzheimera szumy w uszach, nieżyt jelit i ten koszmarny ucisk głowy alergię na kurz i jedzenie, depresję oraz mukowiscydozę mam kaszel, grypę i dur brzuszny i uczulenie na narkozę do tego nudności, łamie w stawach i te fusowate wymioty ręce spuchnięte, sztywne całe nogi, cały czas głowy zawroty w kościach łamie, plecy łupią, w krzyżu i miednicy strzyka włosy wypadają, paznokcie łamią i swędzi czubek języka cierpię na niedosłuch, nie widzę na to oko a na drugie ledwie co, sny mam płytkie i przerywane a dni długie co kwartał mam koklusz, anginę i wszystkie typy Covida w domu jak to w domu jedna wielka doktorze bida pies sąsiadki mnie pogryzł potem kleszcz koło niedzieli tak mnie jeden i drugi pogryzł, jeszcze mam o tu… bliznę teraz mam brucelozę, gorączkę i pewnie już wściekliznę wrzody żołądka oraz żółtaczkę do tego nieżyt oskrzeli wszawicę i zespół jelita, wzdęcia odbijanie oraz boleści brzucha i kręgosłupa, gardło ciągle czerwone i katary od miesiąca mam zaparcie a jedzenia tyle się  mieści skoki ciśnienia i chore serce, puchną palce do opuszek wszystko już mnie boli,ktoś na mnie chyba rzucił czary a czego pan nie ma? lekarz jeszcze pyta ten za fartuch czym prędzej już chwyta nie mam już zdrowia… do tych chorób rzekł staruszek
    • @Andrzej P. Zajączkowski - @Rafael Marius - @Berenika97 - @huzarc @Wakss - @KOBIETA - @Migrena - dziękuje wszystkim -
    • @Robert Witold Gorzkowski   tak, tak Robercie.   najpiękniejszy - Orzeł Biały.   nasz, polski, cudowny :)))))       @huzarc   i czemu mnie to nie dziwi ......   mieszane uczucia .......   ambiwalencja emocjonalna.....   akurat Ty ?   szkoda !    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...