Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@violetta raczej coś, czego jeszcze nie widzimy, może wziąć nas z zaskoczenia, apophis  raczej nie, a zresztą prędzej czy później i tak coś w nas rąbnie. więc dalej bawmy się w te kretyńskie wojenki jak niedorozwinięte dzieciaki w piaskownicy.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Proszalny podoba mi się to "pozorne milczenie" przedmiotów, a tak naprawdę wiele mówią o minionych czasach. Ciekawa proza. 
    • @Achilles_Rasti interesująco naszkicowany obraz kłótni, z perspektywy jednej osoby. Czytając ten wiersz słyszy się ten odgłos tłucznego talerza. Podoba mi się minimalistyczny charakter wiersza i ta oszczędność słów, bo to jeszcze bardziej uwypukla dramatyzm całej sytuacji. 
    • Tytuł klucz, rekwizyty zastępują oczywiście kłótnię, kant stołu -kłamstwo, talerze - serca, ogień - pożądanie. Nic dodać nic ująć, no może ten ostatni znak zapytania. Wino nabrało by sensu winy. Ogólnie rzecz biorąc niektórzy lubią naprawy, inni tylko majsterkować :) Nie wiem czy taki niuans jak kolejność ma znaczenie, ale zapisałbym najpierw ogień a później jakby. Pozdrowienia ślę na talerzu :)
    • Chciałaś mnie. Tak myślałem.   Talerze pobiły się o kant stołu.   Jeden pękł na pół, drugi udawał cały.   Po wino miałeś iść...   Nie po odpowiedź Nie po nią.   Stałeś w drzwiach z pustymi rękami.   Popsułeś coś? Naprawisz?   Mrugnęła raz, jakby ogień sam się zaczął.   Uśmiechała się.   Co chciałeś?   Wino?
    • żartujesz sobie bynajmniej żartujesz ze mnie tak teraz strzelam focha ... zabiłam? ... ... ... /...tak moi drodzy kiedy masz focha nawet kropka jest na wagę złota.../
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...