Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

słoma siano kosa sierp

gafle widły drabiniasty 

wóz plus dyszel

sztacheta żerdź strzecha

obora cep masielnica

sieczkarnia

parnik szopa drewutnia

stajnia obora studnia

stodoła

te słowa byłym pachną

nie jedno widziały

były zacne

dziś częściowo zapomniane

minione o  nich czasem

wspomina 

Edytowane przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Tectosmith Trzymam za Ciebie kciuki i wysyłam dużo ciepła.  To, że chwytasz się tych pozytywnych chwil, pokazuje Twoją siłę - nawet jeśli Ci się tak nie wydaje. Każdy mały promyk światła ma znaczenie. Wiem czym jest depresja, bo zmagała się z nią bliska mi osoba, trwało to długo ale pokonała "potworzycę". Pozdrawiam serdecznie.  @NatuskaaRozumiem to, napisałam o teorii , a praktyka swoje. Ale mój mąż pracuje w korporacji i robi sobie przerwy - gra na pianinie lub z kumplem w tenisa stołowego. I zawsze tego pilnuje, aby odejść od komputera. Dziękuję za przeczytanie i refleksje. Pozdrawiam. 
    • @Migrena Och, to ja jestem na Twoich lekcjach poezji! Ty tworzysz arcydzieła, a ja się przyglądam i uczę. Jesteś dla mnie inspiracją, a Twoje wiersze mają głębię.  Ale dziękuję za te słowa - są miłe. :) Pozdrawiam. 
    • @StarzecBardzo dziękuję! :)
    • @Robert Witold GorzkowskiBardzo dziękuję! Pozdrawiam. :)  @Gosława Dziękuję za te słowa, też mi się ciepło zrobiło . Jestem pewna, że dla swoich wnucząt będziesz równie wyjątkowa!" @Anna_SendorBardzo dziękuję! 
    • Wiele z tego, co może wyglądać jak błąd, jest tu celowym zabiegiem — rytmicznym, emocjonalnym, czasem symbolicznym. W tym tekście forma oddycha razem z treścią, dlatego pozwoliłem jej być niedoskonałą, tak jak ludzkie uczucie. Żyjemy w chaosie. Oddalem mowe interpunkcją, to nie bledy, to forma mówiona. Gdy mowisz normalnie z kimś, to nie mówisz z przecinkami. To oddaje mowe. Może jakieś literówki są, to faktycznie.  Jednak jesteśmy autorami swojego losu. To TY decydujesz o swoim losie. Zmienne, ktore sie pojawiają w życiu, są częścią chaosu. Chaos da się okielznać, jeżeli świadomie dzialasz i weryfikujesz swoje decyzje, jak i dzialania. W większości przypadków, to ludzki brak konsekwencji, jest wynikiem problemów.  Jednak dziękuję za wypowiedź :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...