FaLcorN Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 (edytowane) @huzarc dziękuję za inspirację Jestem poetą, dopóki wierzę, więcej nie trzeba. Nic nie muszę, poezja mnie niesie, pisze dla mnie scenariusze. Łzy uronię, oczy mam jeszcze czułe, niech światło chłoną i mrok, dla równowagi. Jestem sobą, w głębię nurkuję, po serca podszewkę, po poduszkę z piasku. Wiem, że nie złapię anioła — snów który jak chmura, albo atmosfera, przed pychy chwastem, chroni. Po prostu jestem, mam swój czas. Ujęty w żyłach, opisany imieniem i nazwiskiem. Doprawiony szczyptą słów, wschodząco-zachodzący, element Boskiej układanki. Edytowane 30 Września 2025 przez FaLcorN (wyświetl historię edycji) 5
FaLcorN Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @huzarc "I gdy poniosło, to już niesie" źródło: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 jestem poetą jestem poetą jestem poetą bo przecież pisać jest ludzką rzeczą więc pisać muszę cierpiąc katusze kto czytać chce to tu łzę uronię znów zmarszczę skronie by temat ruszyć serca podszewkę pod biurko wepchnę czy ktoś się wzruszy ...
FaLcorN Opublikowano 1 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 @Jacek_Suchowicz Chyba nie zrozumiałeś intencji mojego wiersza. Jestem poetą bo tak moje sznurki ułożył ten wobec którego jestem pyłem, co najwyżej. Nie muszę mantrować tego kim jestem, by się dowartościować. Nie czuję się zaniżony jakkolwiek. Myślałem, że jestem w odpowiednim miejscu? Czego oczekujesz od poezji? Przeinteluktualizowania? Ma uczyć, bawić, wzruszać? Piszę co czuję, bo tak rosnę, czy nie do tego warto dążyć? Pozdrawiam!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 @FaLcorNmasz rację, nic Tobie nie ujmując, sam musisz przyznać, że odbierany jesteś różnie - ale to już jest problem czytelników Pozdrawiam! 1
obywatel Opublikowano 1 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 (edytowane) nie wiem tylko po co?, może dlatego że autor musi tłumaczyć co gdzie i dlaczego, pocę się jak lokomotywa, i ciężko dyszę - pracę zaczynam, już moje żyły napina serce, kto pęknie pierwszy ja tego nie wiem, może ta praca jest po to by - tak się stało, i martwe to moje ciało, - bo tak naprawdę jestem zmartwiony, po co to wszystko, a wiem bo każdy jest urażony tym co? Edytowane 1 Października 2025 przez obywatel (wyświetl historię edycji) 1
FaLcorN Opublikowano 1 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 @Jacek_Suchowicz Ludzie niby nie mają czasu, ale żeby kogoś ocenić po poszewce, twierdząc że to podszewka, zawsze go znajdą. Cóż.. wolna wola, chcesz to biegaj dookoła. Powodzenia w codzienności! Do następnego!
FaLcorN Opublikowano 5 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2025 Dziękuję: @huzarc, @Jacek_Suchowicz, @Leszczym, @Berenika97, @obywatel, pozdrawiam! 1
Rekomendowane odpowiedzi