Ten utwór został doceniony przez użytkowników. P.Mgieł Opublikowano 24 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 siedzę tu, z popielniczką pełną spalonych prób, i tanim winem, które nie udaje już nawet taniego pocieszenia. jest wieczór, a może ranek, w tej dziurze wszystko zlewa się w jedno— czas, smród, moje myśli. ona ma oczy jakby ktoś nalał nieba do kieliszka i postawił na słońcu, tak jasne, że boli kiedy patrzy, na innych. nie na mnie. nigdy na mnie. śmieje się jakby życie było zabawne, jakby świat nie był tym cuchnącym barem pełnym zgnilizny i ludzi, którzy udają, że kochają. a ja? ja jestem facetem, który tylko potrafi siedzieć i pisać te pie*dolone wiersze o kobietach, których nigdy nie miał i o miłościach, które nigdy nie były miłościami, tylko snem po trzecim piwie i jednej nocce bez snu. ona ma włosy jak pszenica, co nigdy nie dojrzeje dla mnie, dłonie, których nie dotknę, i życie, w którym nie jestem nawet przecinkiem. chciałem być czymś więcej— ale nie każdy koń dobiega do mety. nie każdy poeta przestaje być samotnym pijakiem. więc siadam. i piszę. bo chociaż nie mam jej, mam te słowa. a one nie zostawiają mnie dla lepszych. 8
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 @P.MgiełTo wiersz do przytulenia - jak dobrze wygadać się piórem. 1
Nata_Kruk Opublikowano 25 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2025 Emocjonalny, dobrze wyrzucić z siebie to, co grzęźnie w środku i trawi noce.
viola arvensis Opublikowano 26 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2025 @P.Mgieł Początek i koniec świetny, w środku bym powiedziała - trochę za dużo tego wszystkiego, ale domyślam się, że pisałeś pod wpływem... emocji ;) Ogólnie jestem bardzo na tak i tym wierszem na pewno pokazałeś, że przecinkiem nie jesteś- zdecydowanie wykrzyknikiem :) Pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi