Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 20 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 (edytowane) Rozmarzona jesień Sunie powoli, lecz własnym rytmem, popieści słońcem, burzą rozbłyśnie. Zmierzchom zostawia markotne chwile, głowić się nie chce, zbyt wiele tychże... postanowiła - nie myśleć wcale, wszak szereg zdarzeń i tak już w planach. A gdyby - cudem - wszystkie poplątać, czy na supełkach (s)pokój zostanie... Wie - to utopia - pomarzyć może, lasy już stroi rdzami jesieni, w letargu zwierzę nieokiełznane, które podobno tęskni za domem. wrzesień, 2025 Edytowane 20 Września 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 9
Nata_Kruk Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 (edytowane) @infelia... @Rafael Marius... @Czarek Płatak... dziękuję Wam za ślad czytania. Edytowane 22 Września 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Berenika97 Opublikowano 20 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @Nata_KrukPiękny wiersz! Ale dlaczego we Fraszkach? Niech plany się plączą jak jesienne liście, niech supełki wiążą to, co było. W tej pięknej plątaninie życia każdy węzeł ma swoją siłę. 1
Nata_Kruk Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... bo... bo mam supełki... :) Dziękuję Ci za wejście za słowem. 1
Annna2 Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 @Nata_Kruk a dziś jest pięknie i całkiem letnie
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 Niech uraczy nas deszczem Rozmarzona Jesień Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Starzec Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 @Nata_KrukJak dla mnie wrzesień,to jeszcze tak :), ale już później, to już na nie :)) A wiersz świetny:) Pozdrawiam:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2025 ale się schowałaś - przypadkowo zajrzałem jesiennie kombinujesz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ślicznie i dalej: postanowiła - wcale,nie myśleć wszak szereg zdarzeń sam się jej przyśni A gdyby wszystkie poplątać cudem, spokój z supełków nigdzie nie ujdzie może trzecią sama .... :))))
Nata_Kruk Opublikowano 22 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2025 (edytowane) @Annna2... @piąteprzezdziesiąte... :) dziękuję Wam Kobietki i.. niech tak będzie. @Starzec... miło to czytać... :) dziękuję. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i niechby został, na każdym suple, a myśleć trzeba, po to mam głowę... ;) czasami tylko złoszczę się w myślach, bo stołki w górze, cały czas modne. Pozdrawiam Was. Jacku... bardzo, bardzo dziękuję.... :) Edytowane 22 Września 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 22 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2025 @tatato... dziękuję.
Nata_Kruk Opublikowano 27 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2025 @Łukasz Wiesław Jasiński... jak miło, że to właśnie przeczytane... :) Dziękuję.
Tectosmith Opublikowano 9 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2025 @Nata_Kruk Najmocniej działa tu dla mnie początek – „sunie powoli, lecz własnym rytmem”. Daje to konkretne tempo i klimat. Reszta układa się wtedy bardziej jak swobodne rozmarzenie niż opis z definicją. Pozdrawiam serdecznie.
Nata_Kruk Opublikowano 11 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2025 @Tectosmith... tak, ma własny rytm natury oraz... marzy się jej to i owo. Dziękuję bardzo. Hej słotną jesienią. 1
Rekomendowane odpowiedzi