Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 2 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 2 Września 2025 (edytowane) Muzykant Pan Janek Muzykant z maleńkiego Susza, gdy jesienne buki znów ogień zaprósza, gra fontannę pod dymkiem, deszcz przeciska się chyłkiem. Przy tym, nie rusza się bez.. bez kapelusza. sierpień, 2025 @jan_komułzykant... na czas czytania limeryku, zamieszkujesz, w Suszu... :) Edytowane 20 Września 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 9
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2025 @Nata_Kruk Pewna Natka z Mazur w rymach ostrzy pazur pisze limeryki ma w tym wyniki rymy kłada od razu :))) 1
Nata_Kruk Opublikowano 2 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2025 (edytowane) Jacku... może to tylko tak, chwilowo... u mnie z pisaniem tak bywa. Dziękuję za strofkę... :)) ps. zagubiło Ci się.. s... w ".kłada"... znalazłam... :) Edytowane 2 Września 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Annna2 Opublikowano 3 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2025 @Nata_Kruk o, Natka a miasto w mojej krainie
Nata_Kruk Opublikowano 3 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2025 No tak... Warmia... byłam kiedyś, urocze miasteczko. Dzięki Anno... :)
Berenika97 Opublikowano 3 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2025 @Nata_KrukSusz historycznie to Pomezania (chociaż blisko ma Warmię), ale do Warmii już nie należy. Trójkat Warmiński (czyli granice Warmii) niesie często sporo zamieszania. Pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 4 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2025 Dziękuję za sprostowanie mojej 'wiedzy'..:) 1
Berenika97 Opublikowano 4 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2025 @Nata_KrukNie ma za co.:) Często nawet sami ludzie mieszkający tu nie wiedzą tak naprawdę, czy są na obszarze Warmii, Mazur czy może w tej literce "i" w nazwie Warmia i Mazury. :) Pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 4 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2025 (edytowane) @Berenika97... ok. jasne. Dobre... w tej literce.. i... :) @MIROSŁAW C. ... @iwonaroma... @Robert Witold Gorzkowski... dziękuję za ślad. @Konrad Koper... dziękuję Edytowane 22 Września 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
jan_komułzykant Opublikowano 8 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2025 @Nata_Kruk Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do Natalki, powiedzmy we Wronkach, wpadał Gawron i klął (się), że zbłąkał. Po czym krakał, jak głupi sądząc, że tym Ją kupi, lecz Ta w Krakau ma Kruka, dwa Słąka... 3
Klip Opublikowano 8 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2025 (edytowane) @jan_komułzykant Rewelka!!!!!!!!!!! Jestem zaptaszony. Wysokie loty. Edytowane 8 Września 2025 przez Klip (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 9 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 (edytowane) @jan_komułzykant... Twoje.. thank You.. oraz unoszony kapelusik... :)) dokładają mi ze... dwa kilogramy dodatkowego dobrego nastroju. Całkiem zapomniałam dodać, że Twój limeryk.. jest przeuroczy... te dwa.. słąka.. w Kraku... :) Janko "Muzykancie"... Załóżmy - Natalka we Wronkach, cała siedzi o zmierzchu w dzwonkach. Kruk czarny znów brzęczy, ona srogo jęczy. Bo chciała gawrona w... skowronkach. Niedawno... Na obiad dwa krety dziś zjadłam, po powód, że bzdurki znów gadam.... ;) @Klip(ek)... dopieroś się ozwał, po wpisie Janka.? "niedobrota".. :p Fakt, mnie także.. zaptasił... a Tobie, dzięki. Pozdrawiam obu Panów... :) Edytowane 9 Września 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
jan_komułzykant Opublikowano 9 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Klip Bardzo mi miło i serdecznie dziękuję za to wyróżnienie. Pozdrawiam. :)
jan_komułzykant Opublikowano 9 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2025 @Nata_Kruk A czy Gawron, też tęskni - z Uppsali (gdyż go tam kumple Kruka wysłali) ? Czy łzy roni wciąż słone, gdy tu Natka lży wronę, co ją Krukom... diabli nadali? PS Z tymi kretami mam spory problem, jakoś nie mogę ich dorwać, a co dopiero pożreć? Cały trawnik w wykopkach. Zdradź chociaż, jak je wabisz? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 10 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 @jan_komułzykant... krety.... hm.. a mnie lubią, chyba, same idą... ;) czasem pożyczam Twój kapelusik, o.. wyżej wisi, to biorę.. i naganiam je w odpowiednim kierunku. Janko... nowy Limeryk... :) w temacie GawroKruka. świetna treść. Może i roni.. łzy.. słone, gdy Natalka lży wronę, tudzież... kruka od czasu, przy piątku.. żeby dziób zamknął do wtorku.... ;) Nie limerykowato, ale z.. chOmorkiem.... tak, przez "ch", Bardzo Ci dziękuję... :) ta.. Upssala.. wymyślona. (?) Konćzę, niestety muszę... dobranoc. 1
jan_komułzykant Opublikowano 12 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ skąd, nigdy do limeryków nie wymyślam miejscowości, miast a nawet wiosek (takie skrzywienie jakieś;) Uppsala była kiedyś nawet naszym przedPOTOPOwym dobrym znajomym, póki Karolek X zwany Guciem nie znudził się pokojem, a nasze miejscowe kanalie nie sprzymierzyły się z nim zdradziecko. Podobnie zresztą jak dzisiaj, tylko z innymi szubrawcami. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nata_Kruk Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @jan_komułzykant... ok. dzięki za wyjaśnienia. Powinnam była sprawdzić, dlatego raz jeszcze, dzięki... :) 1
Rekomendowane odpowiedzi