Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Moja babcia była taka, nawet w wieku 92 klat, gdy umarła nagle na zawał serca. Do końca sprawna i samodzielna.
Mama ma teraz 85 lat ale kondycja u niej 50latki, tylko głowa nie ta niestety, a nastrój raczej taki sobie.

Ja znam takich i starszych sporą gromadkę, a jako osoba schorowana oraz niepełnosprawna ruchowo i słuchowo mam z nimi duży zbiór wspólny i powiem Ci, że jedyne co one potrafią to narzekać.

Opublikowano

@Rafael MariusNie uwierzysz, ale czasami spotykam się z moimi koleżankami w wieku 30-40 lat, jak one potrafią narzekać! Na choroby wymyślone, na dodatkowe kilogramy, na niemodne (często moje) ciuchy, no i na swoich facetów. A o szczęściu to już lepiej nie wspominać, bo usłyszę litanię nieszczęść. Zaczynam się źle czuć w takiej toksycznej atmosferze. Pozdrawiam serdecznie! 

@JWFBardzo dziękuję!

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jak najbardziej wierzę. Też takie mam. I jest tak samo jak u Ciebie. Chyba właśnie najgorzej u kobiet jest w tym przedziale wiekowym.

U mężczyzn na stare lata. To już jest tragedia, ale ja mało takich znam już wszyscy w okolicy poumierali dawno.