Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Na łożu boleści.

Na domiar złego straciłem słuch w prawym uchu, lewe już dawno takie było.

Czuje się jak w grobie.

Mam wzmacniacz słuchu, ale on jest kiepski. Rozglądam się za czymś lepszym.

Muszę się przyzwyczaić do tej sytuacji. To dopiero 3 tygodnie.

Dla mnie to jest gorsze od tego wózka. Jak tak lubiłem nasłuchiwać świat i muzykę.

Opublikowano

@Rafael Marius ich to niedobrze, mnie bark boli po weselu, być może od złego spania, nie ma jak własny kąt:) ja potrzebuję płukać uszy co parę lat, od wyrostków zapalenia uszu

uzbierają mi się korki i wtedy słabo słyszę, a po czyszczeniu idealnie, nawet szmer włosów:)  w weekend pojadę do siostry na odpoczynek do Duchnowa:)

Opublikowano

Też to biorę pod uwagę, ale u mnie tak nigdy nie było. Poza tym przez jakieś 2 lata u mnie się zmieniało. Raz słyszałem dobrze a potem znowu nic i tak na przemian.

A przy zatkanych uszach tak nie jest.

Poza tym to u mnie dziedziczne. Ojciec nic już nie słyszy. To samo było z prababcią i to już od młodego wieku. Tylko babci się udało.

Do następnego wesela się zagoi.

Opublikowano

@Rafael Marius to ja muszę uważać na wiatry, już na Maderze był silny wiatr, deszczu może dlatego się rozchorowałam. Kiedyś płynąc na statku przewiało mnie i się rozłożyłam. Mam tendencję do przewiania uszów. lubię tylko delikatny wiaterek, dzisiaj był cudny dzień z pogodą, ciepło i delikatny wietrzyk. 

Opublikowano

Ja też ale z powodu zatok, a jak noszę czapkę to i uszy zasłaniem najczęściej, a teraz mam słuchawki od wzmacniacza i one też chronią.

Pamiętam. Wyglądało groźnie ale dobrze się skończyło.