Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 20 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 (edytowane) Nie jestem gotowa na taką pogodę, bo w glowie wciąż leje, i grzmoty burzowe. A życiu tymczasem jest spokój i cisza. Jak te napięcia wyciszać? Słońce, patelnia. Nie jestem gotowa, w pancerzu wzrastałam - zajęta nim głowa. I nagle mi mówią: zdejmuj do naga, na codzień w przebraniu już nie wypada, bo blizny się robią i odparzenia. Mechanizm co chronił, to dzisiaj zabiera. To z przodu - nieznane a wrócić się nie da. Pod skórą napięcie jak jasna cholera. Na życia przygodę spokoju potrzeba. Czy jestem gotowa...? Edytowane 20 Lipca 2025 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 10
Marek.zak1 Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 Lubię twoje życiowe rymowanki, a ta jedna z najlepszych. Napięcie w środku, nieznane to, co z przodu, a nie ma powrotu. Życie. Pozdrawiam niedzielnie z niedaleka. M
beta_b Opublikowano 20 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @Marek.zak1 sąsiedzie, wierny towarzyszu :D rymowanki życiowe są mi najbliższe, bo są moje. Teoria, teorią, to samo co "amerykańscy specjaliści". A to konkret, przyżyte doświadczenie. Nie jest to poezja, ale może komuś się przyda. Ściskam, bb 1
Marek.zak1 Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @beta_b To, co najważniejsze w sztuce to prawda. bo tylko ona trafia, bywa, że poraża. M. 1
beta_b Opublikowano 20 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @violetta trochę jestem zdziwiona, bo Twoje teksty Violu są mgnieniem motyla o szczęśliwości. Delikatne, romantyczne, zwiewne. Tak świat odbierasz, czy tak go kreujesz? Moje to ciosane kołki, jakaś kompletnie inna bajka. bb 1
violetta Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @beta_b ja tak tylko traktuję życie delikatnie, beztrosko, mam być w sztywnych ramach:) ja żyję na chwałę Boga :) nawet jeżeli życie jest skromne, to nie jest złe. Mam poczucie upływu czasu, że mało czasu zostało i staram się pomagać dzieciom czy wnuczce. 1
beta_b Opublikowano 20 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @violetta widzę Cię teraz lepiej. Wyraźniej. Cieszę się. bb 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beta, no co Ty, kołka nie widziałaś? Też lubię Twoje życiowe rymowanki, podpinam się pod rozmówców :)
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @beta_b.. Beato, jak ja "kocham" to słowo.. rymowanka.... sorry... A czy jesteś gotowa.?. wg mnie tak, tylko nie poczułaś jeszcze tego.... otwórz się na impuls... Dobrej aury Ci życzę.
beta_b Opublikowano 22 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2025 @Nata_Kruk a jak, Natko, inaczej nazwać te tekściki? Oddają specyfikę. A co do gotowości: życie się samo toczy, bez naszej ingerencji. Ale stojąc nad przepaścią nowego jak impuls przeczytać, jak się człowiek rozgląda i sprawdza czy wiatr nie wieje za bardzo, czy miejsce właścowe itp. ;) bb
Nata_Kruk Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 (edytowane) @beta_b... Beatko, tekściki, 'nietekściki'.. masz w wielu swoich.. rymowanka.. to tak, jakbyś sobie samej umniejszała. A życie.. hmm.. nie mamy wpływu na to, co zrobią inni, ale możemy mieć "pieczę" nad naszymi wyborami oraz reakcjami na gorsze, czy lepsze sytuacje, jakie nam los niesie. Największe bagienko, robią nam polEtycy, co może mieć wpływ na stan niektórych ludzi. Osobiście staram się już tym nie przejmować, bo mnie słuchać na pewno nie będą.. :)) Miłego wieczoru.... :) Edytowane 23 Lipca 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi