Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chwilowo nieszkodliwe jest rozbijanie się
pomiędzy jednym a drugim
uderzeniem szklanki
mylą mi się jak dni
raz poniedziałek innym razem
rano i znowu to samo

śniły mi się gwiazdy

zbierałam do koszyka jak grzyby
deszczu nie było może tylko mały dreszcz
przeciągający się po kręgosłupie
zupełnie jak kot któremu jest dobrze
na werandzie albo na szczycie
jednej z gór które też są dobre

Opublikowano

Mam dwa obrazy. Nie wiem, czy tak chciałaś, ale ja tak właśnie to widzę. I teraz dylemat, bo kiedy łączę je w jedną myśl, to powstaje mi trochę smutna wizja. Ale może to dlatego, że kojarzę szklankę tylko z jednym...hm? i jeszcze to zakończenie – zabrzmiało jak prośba.
Wiersz mnie zaintrygował, lubię taki sposób pisania

Pozdrawiam
Aneta

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Każdy wers jest poezją. Chłód i mrok ludzkiej duszy ma u Ciebie formę małego, zagubionego kotka, który, zamknięty w skrzyni, nie wie, czy przetrwa kolejny dzień. Właściwie dni przestały istnieć – jest tylko ciemność. Idealnie opisałaś tę parę, zobaczyłem w nich więcej niż dotąd. Myślałem, że będąc razem, próbują się uratować nawzajem, dać w ofierze siebie, ale ich przecież już nie ma – dlatego nie ma zbawienia. Nie czeka ich nic prócz "zamarzniętego nieba". Dotarłaś w tym wierszu na samo dno oceanu. Nie ma nic prócz ciemności. Nie będę do niego powracał – jest zbyt sugestywny, a ja, jak mały kotek, boję się zamkniętych pomieszczeń. Nie ma tu nawet promyka światła. Powiedz, proszę, jak czułaś się po napisaniu tego wiersza? Czy wymagał tylko technicznej sprawności, czy było coś więcej?
    • @Berenika97

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Starzec cyklicznie nas odradzają i dodają otuchy...dobrze, że są.
    • @Maciej Szwengielski  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

I to jest interesujące. Chętnie bym o tym przeczytał.  Pozdrawiam Macieju serdecznie. Bożych błogosławieństw życzę.
    • Z ta puentą w punkt, dobra tak działa, jak napisałaś. Co do głupot, to są raczej przewrotności, odloty, czy off topy, na temat lub nie, a jak zgrabnie napisane, to fajnie wychodzi. M
    • @Berenika97A wyszło :D
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...