Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie boje sie grzechu

ma krótkie nogi

odpuści

ani smutku który

tak czy siak się

uśmiechnie

nie boje sie prawdy

ona nie kłamie

czysta jest

ani burzy deszczowej

po niej niebo

pięknieje

nie boje się śmierci

ona była obecna 

jest i będzie

ani krętych dróg bo 

za nimi drogowskaz

do lepszego

Opublikowano (edytowane)

@Waldemar_Talar_Talar

CV po namyśle i refleksyjnych obserwacji. Może motywować do takiego zapisywanie się w  pamięci innych, aby choć potrwać jeszcze w niej, zanim się będzie trzeba na amen przekręcić.

Co do drogowskazu... zazwyczaj dobrze jest je zweryfikować, by móc planowo nocować.

Całość zdaje się być szczerze poukladanymi myślami 

Odpowiedz

Edytowane przez ireneo (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj Alicjo - prawdę napisałaś że musi coś zostawić  w czytelniku -                       dziękuje za przeczytanie - nie chcę się narzucać Alicjo                       chcę tylko zapytać czy nie chciałabyś  otrzymać w prezencie                        mój Nowy tomik - z przyjemnością wyśle -                                                                                                    Pzdr.serdecznie                                                                           
    • @Gerber  obyś nigdy nie musiał tego doświadczyć,  zdrowia życzę
    • @huzarc  no trzeba. to też czyni Patriotą.
    • Wierszyk uroczy, a życie wymoszczone miłymi słowami od partnera jest fajne, ale jak same miłe, to jak sam deser, nie wiem, czy się nie znudzą:)? Pozdrawiam
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zwróć uwagę na wiek bohaterki. Ona ma tylko siedemnaście lat. Nie twierdzę, że wszystkie młode dziewczyny czekają na księcia na białym koniu, ale pierwsze zderzenie marzeń ze światem realnym może być niefortunne. Do pewnych rzeczy należy dojrzeć, ale do tego potrzeba też jakiejś przestrzeni. W wieku młodzieńczym działa się często pod wpływem impulsu. Zastanawiam się, jakby potoczyła się ta historia, gdyby przed spotkaniem chłopak napisał Ewie, że jest niepełnosprawny. Czy pomogłoby to jej w podjęciu decyzji " na tak"? Czy w ogóle wybrałaby się na tę randkę? Może poszłaby z ciekawości, albo chociażby po to, żeby Fenrirowi nie sprawić zawodu, co stworzyłoby już jakieś okoliczności, w których miałaby szansę pogadać z nim i przekonać się, czy jest jakaś chemia. Wtedy zrozumiałaby (być może), odkryła, że, jak piszesz, "dusza ma większy blask niż ciało."  Bo tego też trzeba się nauczyć.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...